Свободно време

Изваяни от ръката на природата арки (галерия)

Майката природа отново ни изненадва!

05.01.2015г. / 13 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

 

Морските арки са зрелище, което всеки трябва да зърне поне веднъж. Създадени от майката природа с малко помощ от океана, тези арки са повече от произведение на изкуството.

Тези изумителни арки обикновено са направени от мека скала, която ерозира в продължение на милиони години вследствие ударите на вълните в скалата, които извайват изящни пещери и тунели там вътре.

Някои арки са достъпни единствено след отлива в моментите, в които океанът се отдръпва от скалата, за да разкрие красотата на формите, създадени от мощта на водната стихия.

Други арки пък са достатъчно големи, за да преминете заедно с лодката си под тях!

Арч рок – една от най-внушителните скали край бреговете на Калифорния, част от архипелага Ченъл, е навярно една от най-внушителните природни красоти, виждани някога. Освен арката, островът Анакапа предлага още впечатляващи гледки и пристанищният фар, който си заслужава пътуването дотам.

Гълъбовите скали край бреговете на Бейрут са образувания, разположени така, сякаш гигантски стражи стоят в цялото си достолепие, пазещи крайбрежието на Ливан и привличащи хиляди туристи всяка година.

Крайбрежната улица преминава в близост до скалите, като дава възможност за гледка от идеалния ъгъл. Заслужава си да се види!

Заслужава си да видите и останалите природни чудеса, изваяни сякаш от човешка ръка в галерията ни със снимки.

Снимки: Thinkstock

Коментирай