Свободно време

Годишен хороскоп за 2015 (част втора)

Споделяме годишната прогноза за зодиите Лъв, Дева, Везни и Скорпион

07.01.2015г. / 14 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

С настъпването на новата 2015-година поглеждаме към годишната прогноза на астролозите. Вижте какво ви очаква в работата, любовта и личния живот и как да се погрижите за здравето си през новата година. Споделяме годишната прогноза за зодиите Лъв, Дева, Везни и Скорпион. Очаквайте и за останалите зодиакални знаци.

Лъв

Предстои ви година, изпълнена с противоречиви събития. Ако сте от хората, които са свикнали да получават всичко с упорит труд и много усилия, то през тази година нещата ще се случват толкова лесно, че ще ви изглежда чак неестествено.

Не бързайте нито с решенията, нито със заключенията. Често ще се налага да реагирате гъвкаво и да се съобразявате с твърде динамичната ситуация. Добрата новина е, че ще реализирате замислите си и то самостоятелно.

Дано да сте доволни, защото вие го заслужавате. Не разпилявайте силите си. Само така ще запазите стабилен енергиен баланс, който ще ви е изключително нужен. Действайте методично и с присъщото ви постоянство.

Любовта

Най-непредвидими през тази година ще са любовните ви отношения. Може да се случи буквално всичко. Да прекратите съществуваща връзка. Старо приятелство да придобие интимен характер. Да се разделите с партньор, с когото сте от дълго време, защото вече не ви привлича физически, но да продължите да общувате на духовно ниво.

Да се разочаровате от човек, с когото от години делите и дните, и нощите си. Да се влюбите до уши в някого и да разберете, че за него (нея) това е просто мимолетен флирт. Каквото и да се случи, не го приемайте драматично.

Просто помислете какъв личен живот бихте желали да имате, как си го представяте. Ако все още не сте обвързани, не бързайте да го правите под външно влияние. Ако пък от години имате семейство и се чувствате отегчени, пак не бързайте да „горите мостовете“.

Ще е много по-добре, ако се опитате да освежите връзката, вместо след раздялата да преживеете поредното разочарование.

Работата

Най-голяма пречка за професионалния ви напредък е собствената ви гордост. Нежеланието да потърсите помощ или пък безпокойството, че някой ще разбере за това и ще омаловажи резултатите, определено ви обрича на застой.

Помислете на колко хора вие сте помагали и дали те не са ви длъжници. В същото време не подценявайте и конкуренцията. Ако вие не потърсите съдействие, то другите ще го направят и няма как да разчитате на „равен старт“.

В същото време трябва да сте и предпазливи. Споделяйте плановете си само на хора, на които имате абсолютно доверие и няма да ви подведат. Защото не е сигурно, че някой няма да се възползва от вашите идеи за своя сметка.

Парите

Планирайте разходите си прецизно и редовно. Помислете какво наистина ви е нужно и кога е най-благоприятно да го купите, подбирайте марките, сверявайте цените, за да не се окаже, че сте си похарчили парите на вятъра.

Ако сте със собствен бизнес е подходящо да направите неголяма инвестиция за обновяване на оборудването. Ако пък работите за чужда сметка, то във ваша полза ще е да отделите средства за повишаване на познанията и квалификацията си.

И в единия, и в другия случай инвестициите ще са печеливши и много бързо ще ви се възвърнат. Като начало ще стабилизирате позициите си, а след това ще получите и по-високо заплащане.

Здравето

Здравословното ви състояние е стабилно, стига да сте достатъчно отговорни към себе си и да не злоупотребявате с физическите и психическите си възможности. Дори и да имате хронични оплаквания, едва ли ще се наложи да преодолявате сериозни проблеми.

Спазвайте няколко простички, но изключително ефективни правила. Редовни физически натоварвания по предпочитан от вас начин – спорт, туризъм, фитнес в домашни условия.

Балансирано хранене с еднакви количества през равномерни периоди от време, предимно в светлата част на денонощието. Свеждане до минимум употребата на сладки и мазни храни.

Дева

Предстои година на метаморфози. Няма начин онова, което се случва в обществен план да не ви засегне лично. От друга страна, ако сте готови да приемете промените и да се адаптирате към тях, то сравнително лесно ще преодолеете спънките.

Част от промените може да не ви харесат или да не ви устройват. Ще е по-успешно, ако се опитате „да намерите диаманта в купчината пепел“ или с други думи казано, да се възползвате максимално от всяка ситуация, вместо да се противопоставяте сляпо.

Ще се налага да взимате важни житейски решения, определящи развитието ви в перспектива. Следвайте интуицията си и не позволявайте да ви натрапват чуждо мнение.

Любовта

В тази област ще се наложи да се справяте с доста сложни ситуации. Ако все още нямате трайна връзка е много вероятно да се влюбите. Дотук нищо лошо, но обектът на любовта ви може да се окаже човек със семейство.

Следвайте препоръката: внимавай какво си пожелаваш, защото може да ти се случи. И помислете добре дали наистина искате връзката да продължи. Друг вариант, при това доста по-благоприятен е да се влюбите в човек доста по-възрастен от вас.

В този случай проблеми ще имат мъжете-Деви и то не с някой друг, а с майките си. Що се отнася до семейните Деви, то те могат да насочат вниманието си изцяло към обмисляне и реализация на бъдещите планове на цялото семейство, особено що се отнася до уреждане на материални въпроси.

Ще се справите, но само ако се съобразявате с мнението на останалите членове на семейството и най-вече на брачния партньор.

Работата

Възможностите ви за изява на работното място ще са огромни и благоприятни. Няма задача, с която да не успеете да се справите. Едва ли ще имате по-добър случай да стабилизирате позициите си и да напреднете – онова, което никой друг не може да постигне ще го направите вие.

Има още едно условие, което трябва да изпълните. Бъдете по-инициативни, вярвайте в себе си. Обсъждайте идеите си във всеки удобен момент. Може да не влязат в употреба, но ще стане ясно, че вие участвате и че влагате максимални усилия в работата си.

Внимавайте какво става около вас. Дори обикновените разговори могат да ви насочат към лесни и нестандартни решения.

Парите

Приходите ви ще идват от различни източници. Не само от основната работа, с която сте заети, но и от различни допълнителни проекти, от стари дейности или от предишни задължения, които сте дали и даже вече сте забравили за тях. Не са изключени и приходи отдалече – наследство или дарение от чужбина.

Здравето

От баналните вирусни инфекции едва ли някой би могъл да ви предпази, освен самите вие, при това най-вече с превенция. Сериозни здравословни проблеми може да се случат по две причини.

Едната е преумората, която ще намали както физическата, така и психическата ви устойчивост. Другата е вечното ви бързане, което може да причини травма и да ви извади от строя за дълго. Има изход и в двата случая, при това лесен.

Създавайте си точен график на работа с оптимално разпределение на часовете за почивка и придвижване от място на място така, че да не се налага да вършите две неща в едно и също време и да си вредите.

Коментирай