Свободно време

Годишен хороскоп за 2015 (част трета)

Вижте годишната прогноза за зодиите Стрелец, Козирог, Водолей и Риби

08.01.2015г. / 16 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

С настъпването на новата 2015-та година поглеждаме към годишната прогноза на астролозите.

Вижте какво ви очаква в работата, любовта и личния живот и как да се погрижите за здравето си през новата година.

Споделяме годишната прогноза за зодиите Стрелец, Козирог, Водолей и Риби.

Стрелец

За вас това е годината на сериозния напредък. При това не само в една посока, а в няколко различни. Постиженията ви ще зависят почти изцяло от вас – от това да знаете какво искате и да сте сигурни в самите себе си.

Печелившата ви карта е да съчетаете знанията с интуицията си и да реагирате гъвкаво. Сега ще намерите общ език даже с хора, с които имате принципни различия в начина на мислене. Всичко ще се случва много по-лесно, без излишно нервно напрежение.

Ще избегнете безплодните спорове, като едновременно с това ще намерите кой да ви подкрепи в труден момент.

Любовта

Тя е навсякъде около вас. Трябва само да проявите малко повече инициатива. Трябва да гледате, за да видите. Не се разочаровайте, ако подходите към някого със силни емоции, а се окаже, че това е временно увлечение.

Ще има страсти, ще има пориви, ще има и секс – значи ще се чувствате добре. Преживели сте нещо хубаво, макар и за кратко. Значи сте натрупали още малко опит, не си заслужава да си разваляте настроението.

А може би едно стабилно приятелство е изместило романтиката? По-различна ще е ситуацията при семейните Стрелци. Отношенията може да останат на заден план заради работата и това да създаде проблеми и разногласия с брачния партньор.

Ако не можете да разпределите времето си така, че всички да са доволни, то поне приемете критиките. Всеки опит да доказвате собствената си правота само ще нажежи обстановката.

Работата

Желанието ви да напреднете професионално ще се осъществи. Ако направите няколко опита и нещата не се получават, то анализирайте случващото се подробно, като си дадете сметка за собственото си участие в цялата ситуация.

Сигурно ще откриете, че причините за неуспеха са по-скоро извън вас. Помислете дали не подценявате изискванията, които ви поставят, дали не ви липсват познания или просто сте си поставили твърде амбициозна цел.

Може би е нужно да придобиете още малко опит в настоящата си позиция, за да заемете следващата и да сте достатъчно уверени в уменията си.

Парите

Ще имате добри финансови постъпления, но интересното е, че няма да са свързани с основната ви работа или дейност. Няма да са постоянни, но пък ще са значителни. Може би става дума за допълнителна работа, дарение от близък или участие в някакъв временен проект.

Не е изключено да намерите и спонсор за реализацията на ваша лична интересна идея, но преди да приемете спонсорството, помислете дали човекът няма лични симпатии към вас и дали не очаква нещо повече от делово сътрудничество.

Здравето

Бъдете особено взискателни към храната, която употребявате. Не са изключени проблеми с храносмилателната система или алергични прояви спрямо някои продукти. При хладно и влажно време е вероятно да изникнат проблеми, свързани с опорно-двигателния апарат.

Увеличете приема на богати на калций храни. Не злоупотребявайте с алкохол. Дори малки количества ще ви се отразят зле. Може само по чаша вино или бира, при това не всеки ден.

Козирог

Използвайте изключителния шанс през тази година да разкриете потенциалните възможности и скритите си таланти. Съвсем без да усетите ще започнете да разгръщате организаторските си способности.

При това на всякъде и във всеки вид работа. А околните не само ще се удивят, но и ще са ви благодарни, защото всяка организация е свързана с отговорност. Следващата ви изненадваща проява ще е непривична за вас гъвкавост.

Умело ще се спасявате от всякакви конфликтни или неудобни ситуации, като при това ще успявате и да предотвратявате появата на същите. Като при всичките тези обстоятелства ще съумявате да отстоявате и гледната си точка, което ще ви помогне да стабилизирате позициите си и да напредвате, може би бавно, но стабилно.

Не се успокоявайте, ще има и отрицателни емоции, ще се намери кой да ви „слага прът в колелата“, но ще се справите, ако реагирате не просто дипломатично, а по-скоро ловко и хитро.

Любовта

Не обичате да показвате чувствата си, но ще се наложи да се научите. Ще установите, че всичко се случва по-лесно, ако сте откровени и не се измъчвате от собствените си съмнения. Бъдете по-общителни и по-активни, ако все още нямате стабилна връзка.

Избийте си мисълта, че ще направите лошо впечатление, ако проявите инициатива. Напротив, може би някой очаква от вас именно това. И само една дума ще е нужна, за да разберете, че не става дума за мимолетен флирт, а за нещо по-сериозно и по-дълготрайно, така че правете си съответните заключения.

Ако вече имате семейство, то може би е време да преодолеете задръжките и да разкрепостите интимния си живот. Пробвайте. Ако не получите одобрение, то поне ще предизвикате интерес. А след това – както се получи.

Работата

Едва ли ще преживеете съществени промени в професионален план. Ще се запази съществуващата тенденция, освен ако скоро не сте преминали на ново работно място или не подготвяте подобна промяна от няколко месеца.

В случай, че си смените работата ще се впишете добре в новия колектив и бързо ще стабилизирате позициите си. Използвайте работното си време за работа и се постарайте да отделите служебните задължения от домашните и семейните. Ще избегнете доста упреци и неприятни разговори от страна на близките си.

Парите

Във финансов план годината няма да е от най-добрите. Сигурно ще ви дойде на ум да търсите допълнителни източници на приход. По-добре ще е да се включвате в краткосрочни проекти, отколкото да започвате постоянна втора работа.

Започнете ли да се занимавате с няколко неща едновременно, ще ви е трудно да се концентрирате и грешките рано или късно ще станат видими както за колегите ви, така и за шефа, което изобщо няма да ви помогне.

Заеми от приятели или кредити от банки взимайте само в краен случай. Може да си позволите малки суми и то не за развлечения, а за евентуални инвестиции, при това с бърза възвръщаемост.

Здравето

Време е да се заемете с външния си вид. Всеизвестно е, че само представителите на вашия знак „остаряват красиво“, но не залагайте само на това твърдение. Трябват ви редовни занимания със спорт, правилно хранене и отказ от вредните навици.

Естествено всичко това бавно, постепенно и с мярка. Не е нужно да гладувате или да тичате по няколко километра всеки ден, че да стигнете до изнемога. Крайностите са точно толкова вредни, както и „нищо-не-правенето“.

Ако нямате ясна представа как да постигнете добър ефект, то посъветвайте се с диетолог и с кинезитерапевт. Резултатът от усилията ви ще проличи не само върху външния ви вид. Ще се отрази положително и върху работата на сърцето и храносмилателната система.

Коментирай