Свободно време

Какво не трябва да очаквате от другите?

Не очаквайте хората да бъдат винаги мили към вас

13.01.2015г. / 11 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В живота често изпитвате радост, тъга и разочарование. Последното почти винаги е продиктувано от нереалистичните и неоправдани очаквания, които имаме.

За да живеем живота си пълноценно и щастливо, трябва да спрем да очакваме определени неща от хората, които срещаме по пътя си. Вижте кои са те.

Не очаквайте от хората да знаят какво мислите

Това важи и за любовта! Колко често сте били разочаровани от бездействието или постъпките на любимия човек и хората около вас? Нерядко това се случва, просто защото не сте споделили вашите мисли, чувства, несъгласия.

Добрата комуникация винаги е правилната формула на доброто общуване между хората. Бъдете отворени да споделяте вашите мисли, това ще ви спести много разочарования и ще направи в пъти по-лесен живота ви.

Не очаквайте хората да ви уважават, ако вие самите не се уважавате

Това как възприемате себе си винаги е показател за хората около вас, дори и за непознатите, с които всекидневно се разминавате по улицата. Вашето излъчване насочва хората към вас. Начинът, по който се движите, ръкувате, усмихвате, говорите, всичко това е показател за това как се чувствате. Ако самочувствието ви е ниско, няма как да вдъхнете доверие и възхищение в околните.

Спрете да търсите доказателството в другите за това че изглеждате добре, че сте добри професионалисти, че имате креативни идеи и т. н. Никога не се съмнявайте в това, че вие сте уникални и не чакайте нечие одобрение, за да се почувствате добре.

Спрете да очаквате някой друг да ви направи щастливи

Щастието тръгва от самите нас. Не очаквайте вашите приятели или новия ви партньор да донесат щастие в живота ви. Те могат да запълнят липсващата част, да направят щастието ви още по-голямо, но не и на всяка цена да очаквате от тях да подобрят живота ви.

Най-естественото нещо за едно човешко същество е целта на личното щастие. Открийте това необикновено чувство във всеки един ваш ден, в малките радости и накарайте хората около вас да се почувстват по-добре.

Не очаквайте хората да бъдат винаги мили към вас

Понякога ще срещате в живота си хора, които няма да могат да отговорят на вашата любезност със същото. Това може да се дължи на редица причини. Ето защо трябва да бъдете подготвени да срещнете грубостта, безразличието, завистта.

Останете позитивни и мили и продължете напред без да забравяте, че съпричастността, състраданието и добротата винаги биват възнаградени, дори и след време.

Свързани статии

Не очаквайте хората винаги да се съгласяват с вашето мнение

Ние всички сме различни. Откриваме радостта в различни неща, черпим вдъхновение по различен начин, обичаме и страдаме различно. И колкото и да си приличаме в дадени моменти, толкова се и различаваме, затова приемете различното мнение.

Утвърждавайте вашите собствени решения, но и не налагайте на всяка цена вашата гледна точка. Осмелете се да бъдете себе си, следвайте интуицията си, не се сравнявайте с другите, но и не очаквайте хората винаги да се съгласяват с вашето мнение.

Уважавайте чуждото мнение, ако искате и вашето да бъде уважавано.

Коментирай