Свободно време

Какво е добре да направите още през януари?

Сега е моментът да направите някои полезни неща

07.01.2015г. / 13 39ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Празниците минаха отдавна, вече е време да се съсредоточим върху бъдещите си професионални и лични планове. Месец януари като пръв от календарната година е най-подходящото време за ново начало.

Има някои неща, които е добре да направите именно сега, за да ви тръгне добре годината! Кои са те?

Преоценка на финансите

Паричното състояние винаги е едно от водещите неща, за които всички хора бдят. Началото на годината е времето, в което е добре да преразгледате авоарите си и да помислите какви харчове ви предстоят през тази година.

Така ще ви е много по-лесно да си съставите адекватен план, с който да избегнете сътресения.

Изчистете визията си

Всеки човек несъзнателно или нарочно създава в главата си визия за това как иска да протече годината за него. Дори да не си правите подробен план, няма как подобни мисли да не минат през главата ви.

Януари е месецът, в който е добре да структурирате визията си за това как си представяте, че трябва да протече годината ви. След като го направите ще ви е по-лесно да канализирате положителната енергия, която ще ви помогне в осъществяване на плана.

Започнете да си водите дневник

Не става дума за детски дневник, в който да записвате всичките си любовни трепети, а дневник, в който да опишете целите си. Писмено структурираните цели са по-лесни за изпълнение, отколкото хаотичните, които стоят някъде в главата ви.

Свързани статии

Влезте във форма

Празниците вече са приключили, а с тях и празничното преяждане. Започнете още през януари новия си план за влизане във форма. Започнете да работите за сваляне на излишните килограми, съсредоточете се върху здравето и хранителния си режим. Няма време за увъртания и отлагания!

Инспектирайте килера

Януари е най-подходящото време за разчистване на излишните вещи от килера, тавана или мазето. Всички имаме вехтории, които просто събират прах и заемат място. Не чакайте пролетното почистване, а разчистете всичко ненужно още сега!

Годните за употреба неща можете да продадете през сайтовете за продажба на стари вещи. Така не само ще разчистите, но и ще спечелите пари!

Предпролетно почистване

И като стана дума за пролетно почистване, януари е най-подходящият месец да си спретнете предпролетно почистване. Погледнете в гардероба, надникнете под леглото или в надстройките на гардероба – навсякъде, където държите ненужните вещи. Освободете пространството и след това почистете дома. Така ще внесете свежест в зимния студ и ще стартирате годината с чист и положително енергизиран дом.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )
Свободно време