Свободно време

Вдъхновение на седмицата: Добрите и лоши навици на умните хора (видео)

Каква е тайната на успеха на умните хора?

12.01.2015г. / 10 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Често се питаме каква е формулата на успеха. Как едни от най-големите имена в историята са постигнали своите успехи. В рубриката „Вдъхновение на седмицата“ споделяме едно кратко видео, което ще разкрие добрите и лошите навици на умните и успели хора.

Съветваме ви да следвате само добрите. Ето и малко повече за това, което ще видите:

Знаете ли, че Алберт Айнщайн е имал коефициент на интелигентност 160, но до 4-годишната си възраст не е можел да говори.

Бил Гейтс – IQ 160, но първият му бизнес тотално се проваля. Томас Едисон – IQ от 145, и хиляди опити преди да създаде електрическата крушка.

Бетовен – IQ 160, но музикалният гений не е вярвал, че може да постигне успех в живота.

Тайната на успеха на умните хора се дължи на техните добри навици. Те са запалени читатели. Знаете ли, че ако всеки ден отделяте по 15 минути за четене, за една година вие ще сте натрупали интересна среща с 1 милион думи. Ето защо умните четат много.

Това им помага да повишат словесните си умения и да могат да изразят своите мисли максимално добре. Умните и успели хора имат цели, които записват. Доказано е, че хората, които записват своите цели и ги изпълняват са в пъти по-успешни и печелят в пъти повече от останалите.

Вижте останалите любопитни факти във видеото.

Коментирай
Свободно време