Свободно време

Притча за вярата в тайната на успеха

Понякога тя може да се окаже само една – вярата

14.01.2015г. / 11 28ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Историята познава много успешни хора, които са пример и вдъхновение. Успели имаме и сред своите познати, приятели и колеги. Наблюдавайки събитията, често се питаме как така едни достигат до мечтите си, а други не.

Следващата поучителна история ще ви разкаже за това къде се крие тайната на успеха. Понякога тя може да се окаже само една – вярата.

Притча за вярата в тайната на успеха

Някога в малко градче половината от хората живеели щастливо, весело и безгрижно. Другата половина тънела в бедност и нищета. Градчето се радвало на голям интерес от туристите, които винаги били удивени от разделението на града и хората живеещи в него.

Всички те се питали в какво се крие тайната на тези жители, които живеели добре. Така един ден в града дошъл социолог, който бил чул за необичайното различие между местните и дошъл специално да го изследва и проучи.

Отишъл на среща с богати и ги попитал:

– Кажете ми, моля, каква е тайната на вашето богатство и благополучие?

– Има тайна, наистина – признали те.

Навремето ние всички живеехме еднакво бедно. Но веднъж в нашия град дойде човек, който ни разказа за уникални възможности, благодарение на които всички ние можем да живеем щастлив живот, да притежаваме богатство, време да пътешестваме, да се издигаме, да растем и да се развиваме.

Свързани статии

За да се случат всички тези хубави неща, трябваше да спазим и най-важното условие, да споделим тайната на успеха и с другите хора.

– Защо тогава не кажете тайната и на по-бедните ви съграждани, за да не живеят толкова бедно? – попитал социологът.

– Всички хора в нашия град много добре знаят каква е тайната.

– Тогава защо половината хора живеят в мизерия?

– Защото те знаят тайната, но не вярват в нея.

Коментирай