Свободно време

Кафе специалитети от различни кътчета на света

В световен мащаб кафето е най-консумираната напитка

23.01.2015г. / 10 41ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В световен мащаб кафето е най-консумираната напитка. Има различни становища за това къде може да опитаме най-хубавото кафе.

Всяко място, което ще посетите е добавило към кафето доза въображение и много любов, за да се получи една уникална глътка удоволствие.

Вижте къде може да се насладите на едни от най-добрите кафе напитки.

Италия

Италия е известна с любовта си към качествените храни и напитки. Ако планирате пътуване към столицата Рим знайте, че градът освен красива архитектура, ще ви предложи невероятни кафетерии, в които всяка глътка кафе ще бъде наслада за сетивата.

Едни от кафе специалитетите, които може да опитате са:

Cafffe Marocchino – късо кафе, сервирано в малка чаша, с пухкаво мляко и какао на прах. И разбира се Maccchiato – което е кафе с мляко с пухкава пяна.

Виена, Австрия

Един от най-красивите европейски градове може да се гордее със своите кафенета. В невероятна автентична атмосфера, тези специални за виенчани и туристите на града места пазят вкусовете на едни от най-големите кафе специалитети, като:

Wiener Melange – кафе, жълтък, кафява захар и за финал бита сметана. Не забравяйте да опитате и Vienna Coffee – късо двойно кафе и бита сметана.

Германия

Германия се слави не само с богатия избор от висококачествена бира, но и с изкусителните кафе напитки. Не пропускайте да опитате Eiskaffee – инстантно кафе, сладолед, бита сметана и шоколадови парченца.

А може би повече ще ви допадне Pharisaer – силно кафе, ром, бучка захар и бита сметана.

Испания

В слънчева Испания няма как да не опитате Сангриня, Гаспачо, невероятни вина. Но не подценявайте и вкуса на кафето. Една от най-често поръчваните кафе напитки за сутрешна закуска е Cafe Bombon – равни части кафе с кондензирано мляко.

Свързани статии

Не забравяйте да си поръчате и Cafe con miel – късо кафе, мед, топло мляко с пяна и канела.

Португалия

Намираща се в съседство с Испания, в Португалия също може да опитате свежестта на кафето приготвено с много любов за един наистина ободряващ вкус. Ако посетите месните уютни кафенета, със сигурност ще ви препоръчат Mazagran – еспресо, вода, лед и пресен лимонов сок.

Куба

В Куба ще имате възможността да опитате не само страхотни коктейли, коняк и да запалите пура. Задължително трябва да опитате и от месните кафе напитки като Café Cubano – силно еспресо, сварено със захар или Cortadito – ароматно еспресо с мляко.

Коментирай