Свободно време

Причини да посетите езерото Гарда

Красотите на Северна Италия

26.01.2017г. / 16 41ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували ли сте за езерото Гарда? Ако не сте, сега ще ви запознаем с него!

Гарда е най-голямото по площ езеро в Италия. Намира се в Северната част на страната, точно между Алпите и долината на река По.

Общата му площ възлиза на невероятните 369,98 квадратни километра. Дължината му е 51,6 км, а широчината – 17,2 км. Наистина е грандиозно, а и дълбочината му никак не е за подценяване – зашеметяващите 364 м!

Езерото Гарда е наистина впечатляващо. Образувало се е още през кватернера, когато огромен ледник се отчупва и тръгва надолу през долината като образува с течение на милиони години днешния релеф в областта.

Днес Гарда е едно от най-красивите места в света и си заслужава да планирате следващата си почивка именно там! Вижте защо!

Можете да си направите лагер на брега на езерото

Не е забранено да си направите истинско приключение край езерото. Заведете семейството на палатка. Около бреговете на езерото има няколко регламентирани места за палаткови лагери. Те разполагат също така с каравани с модерно оборудване, в които нищо няма да ви липсва!

Времето в областта почти винаги е хубаво

Като цяло в Италия климатът е много приятен и мек. Въпреки че Гарда се намира в близост до планини, времето там е хубаво и ясно, а и градусите не падат особено. Водата на езерото е ледена, но за сметка на това изключително чиста и бистра. При разходка с лодка на много места можете да зърнете дъното.

Можете да посетите езерото и през зимата

Както казахме, климатът в Италия е средиземноморски, така че няма защо да се притеснявате от лошо време или студени и снеговити бури. Там такова нещо много рядко може да се случи. Това, което може да помрачи почивката ви, ако сте избрали зимния сезон са евентуалните валежи от дъжд.

Гарда е рай за любителите на спорта

Ако обичате водните спортове, Гарда е мястото за вас. Около езерото се предлагат всякакви водни атракциони, които ще допаднат на любителите на водните екстремни преживявания. Можете да се насладите на уиндсърфинг, гмуркане, водни ски, риболов, ветроходство, джет-ски и гребане. За всеки има по нещо!

Вкусни местни плодове, вино и маслини

Кой не би се зарадвал на даровете на Италия?! Вярваме, че няма човек, който да не обича средиземноморските дарове на природата.

С топенето на ледниците около езерото през годините се е разкрила невероятно плодородна почва, която дава прекрасни плодове. В местните ресторанти и магазините можете да опитате истинска благодат от маслини, зехтин, италиански вина, плодове и зеленчуци.

Невероятни исторически обекти

Езерото Гарда пази тайни още отпреди 4000 г. пр. н. е.! Историята на това място е уникална. Релефът е несравним, а освен него на това място се пазят древни паметници от римско време – крепостни стени, антични рисунки, артефакти и останки..

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Marry ( преди 9 години )
Mqstoto e naistina prekrasno! Bqh tam prez esenta i ostanah ocharovana.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )
hm , koe e predizvikalo ideiata za tova mestence ? kakvo li e kato poslanie?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар