Свободно време

Хороскоп за месец февруари (първа част)

Февруари ще бъде динамичен

03.02.2015г. / 11 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

С настъпването на февруари обръщаме внимание на звездната карта, разположението на планетите и това какво ни очаква.

Месец февруари ще продължи динамичността на изминалия януари. На какво трябва да наблегнете, вижте в следващите редове.

Овен

Този февруари е един от благоприятните ви месеци и би трябвало да се възползвате максимално от този период. Ще реализирате замислите си. Имайте предвид, че подобна ситуация се случва рядко, примерно веднъж на 12 години.

Дори да не се случат някакви необичайни събития, то от този момент нататък вие просто поставяте началото на един стремителен напредък, който ви предстои да преживеете. Ориентирайте усилията си към получаване на нови знания и надграждане на усвоената до момента информация.

Само така ще разширите сферата си на влияние и възможностите за лична изява. Ще напреднете с всякакви делови или финансови проекти, но не чакайте незабавни резултати. Приемете работата си по-скоро като дългосрочна инвестиция във времето или основателен мотив, за да сте по-активни и по-инициативни. Проявете фантазия, ако подсъзнателно усещате, че личните ви отношения имат нужда от промяна.

Телец

Нищо няма да е както си го представяте. Постарайте се да приемате случващото се достатъчно сериозно и да обръщате внимание повече на същността на нещата, отколкото на собствените си желания и на външния си вид.

Желанието ви да направите впечатление е обяснимо, но не забравяйте, че околните ще забележат не само постиженията, а и недостатъците ви. Постарайте се да преодолеете затрудненията преди ситуацията да е излязла извън контрол.

Неангажираното ви отношение към важни фактори или нежеланието да се заемете отговорно с поставените задачи може да дистанцира от вас човек, на когото много държите и чиято подкрепа ви е важна. Съобразявайте се както с обективните изисквания към задълженията си, така и с интересите на околните, ако не желаете да се окажете в центъра на сериозен междуличностен конфликт.

Не само шефовете и колегите, но и конкурентите наблюдават резултатите от работата ви и за тях ще е добре дошло, ако „стъпите накриво“. Мотото ви за действие би трябвало да бъде: всичко или нищо! С каквото и да се захванете, трябва да разчитате на разума и логиката си.

Професионалните задачи ще ви отнемат много време и не е изключено взаимоотношенията с близките (деца или родители) да се влошат, макар и за кратко. Бъдете готови да отстъпите, проявете търпение към критичните им забележки.

Близнаци

Сякаш светът е създаден, за да ви услужи. Едва ли ще имате повод да се оплаквате от Съдбата през този месец. Енергийният ви заряд е достатъчно интензивен и всичко, с което се захванете има шанс да завърши успешно.

Ще си изградите ясна концепция за собствените си мечти и най-вече за това как да ги превърнете в реалност. Предстои ви да създадете доста нови социални връзки, а благодарение на вашата намеса, доста непознати ще започнат да общуват помежду си. Споделяйте идеите, които ви връхлитат ясно и недвусмислено.

Ще се окаже полезно не само за вас, но и за хората от обичайното ви обкръжение. Те не само ще одобрят тези хрумвания, но и ще ви помогнат да ги осъществите. Няма начин тази подкрепа да не ви зареди с прекрасно настроение и да не повиши самочувствието ви.

Фактът, че сте добре информирани и намирате бързо решение на всеки наболял проблем ще бъде оценен високо. Вие и без това обичате да се намесвате в събитията и да давате съвети за всяка дреболия, сега поне ще бъдат и приложими, при това за преодоляване на по-съществени затруднения.

За разлика от интензивните публични изяви, личните отношения може да не оправдаят очакванията ви. Това едва ли ще ви натъжи по някакъв начин. Не поставяйте към близките си прекалено високи изисквания. Прекрасно знаете докъде стигат възможностите им.

Рак

Има моменти, които разделят живота ви на два периода: „преди“ и „след“. През този месец ще преживеете точно такива моменти. Всичко направено сега ще даде резултати след време, и то не след много дълго време. Ще реализирате промените, които обмисляте от няколко месеца при това не само в професионален, но и в личен план.

Някак ще имате усещането, че каквото и да се случи, все е във ваш интерес. Както се казва: птицата на късмета пърха над вас, внимавайте да не я прогоните! Ще получите висока оценка за свършена вече работа, на което изобщо не сте се надявали и даже може вече да сте забравили за какво става дума.

Обаче фактът че старанието и трудолюбието ви правят впечатление и привличат вниманието, ще ви зарадва много. Даже ежедневната, рутинна работа ще даде повод за похвала и окуражителни изказвания, а това не е без значение.

Основното ви предимство е, че сте в състояние да измислите лесно и сравнително справедливо решение в критични ситуации, в които всички останали участници губят самообладание. Подобно поведение не е характерно за вас и несъмнено ще удивите всички с действията си.

Ще имате възможност да разширите професионалните си контакти и да реализирате творческия си потенциал, а това е добро начало за реализация на следващите ви планове.

Лъв

На преден план през този месец ще излязат въпроси, свързани с личните ви отношения. Може и на самите вас да ви се стори необичайно, но ще сте много по-склонни да анализирате чувствата, отколкото действията си.

При това ще се наложи доста бързо да се справяте със създалите се конфликтни ситуации, ако не искате да „зациклите“ на едно място. Енергийното ви ниво ще е доста нестабилно, което ще окаже негативно въздействие върху работоспособността ви.

Ще сте много по-разсеяни от обикновено и е желателно да си записвате задачите, защото може да забравите или пропуснете нещо важно и да не разполагате с достатъчно време, през което да оправите нещата.

Подреждайте графика си и го спазвайте, не се захващайте ту с едно, ту с друго, защото нищо няма да е довършено според предварителните изисквания за качество и срок. В личен план също са възможни неприятности. Причина за конфликта ще са неуредени финансови отношения с човек от миналото ви.

Не е желателно да засягате чужди интереси. Ако имате дългове и не сте в състояние да ги уредите, то подхождайте дипломатично, а не агресивно. Помислете кое ви е по-важно: приятелството или парите, защото прекалената алчност ще ви лиши от приятел, при това завинаги.

Дева

Предстои ви наситен със събития, интензивна и плодотворна работа месец. Ще отхвърлите голямо количество от натрупалите се проблеми. Трябва да анализирате подробностите, да промените методите и да следвате интересите си в перспективен аспект. Значим фактор за напредък ще се окаже личният ви чар и обаяние.

Вие може да не го очаквате или дори да не подозирате какво се случва, но в крайна сметка околните ще възприемат присъствието ви именно по този начин. Каквото и да си наумите, каквото и да споделите, то ще бъде посрещнато с искрен възторг и желание да ви бъде оказана помощ.

 

Свързани статии

Ще усетите удоволствието на дребните радости, които често сте пренебрегвали, но всъщност те са неизчерпаем източник на щастие. Неприятностите, доколкото ги има, ще са свързани с финансите ви.

Проявете пестеливост, не си позволявайте допълнителни разходи, мислете за парите си като за запас, а не като за потенциален източник на удоволствия. Когато решавате финансови въпроси, трябва да сте обективни и разумни.

Не давайте и не взимайте пари на заем. Стабилното ви финансово състояние ще се отрази положително и на личните отношения. Някои случки ще ви покажат доколко са силни вашите чувства или тези на партньора ви.

Вашият хороскоп е изготвен от Петя Георгиева.

Снимка: Thinkstock

Коментирай