Свободно време

Участвайте в Националните фантастични награди

Новите НФН ще определят и кои творци ще представят България на Еврокон 2015

04.02.2015г. / 12 10ч.
Аз жената
Участвайте в Националните фантастични награди

Фантастиката става все по-обичан жанр – именно към него принадлежат повечето филми, игри и книги, които излизат в последно време, там са и най-сплотените почитатели. Българските творци стават все по-продуктивни, а произведенията им – все по-качествени. Поради което заслужават и вниманието ни, и награди.

Именно такова признание цели да им даде инициативата на 17 фантастични клуба, организации и общности, обединили усилията си за сътворяването на български Национални фантастични награди. Това сътрудничество, в което съревноваващи се фракции загърбват различията си и застават зад обща кауза, не се е случвало в България след 1989 г.

Подборът на наградите започна на 2 февруари 2015 г. и ще продължи повече от месец. В него може да се включи всеки приятел на фантастиката. Той ще протече в три етапа: предлагане на номинации, гласуване за приетите номинации и балотажи. Набирането на номинации ще продължи до 11 февруари.

Награди ще се раздават в цели 23 категории, а техни носители ще станат писатели, художници, издатели, преводачи и други български творци.

Класираните на първо място ще получат не само награда, но и шанса да представят България на Еврокон 2015: фестивал, който отличава най-обичаните фантасти от Европа и се провежда ежегодно в различен европейски град.

Можете да се включите в подбора или да научите повече тук:
http://scifi.bg/evrokon-2015-etap1/

Коментирай