Свободно време

Приятелството и любовта могат да ви срещнат на най-неочаквани места

„Никога не казвай сбогом“ – Сюзън Луис

09.02.2015г. / 08 50ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Хермес"

Корица: Издателство "Хермес"

„Никога не казвай сбогом“ е най-новата затрогваща книга на Сюзън Луис. Един роман за намирането на истинско приятелство и любов на най-неочакваните места.

За книгата:

Джоузи Кларк е любяща съпруга и всеотдайна майка. Въпреки че работи на две места и полага неимоверни усилия, със съпруга й Джеф едва свързват двата края. Те имат две пораснали деца – Лили и Райън, които осмислят дните им. Двайсет и една годишната Лили следва история и политически науки и е сгодена. Райън, по-малкият й брат, е несправедливо обвинен за кражба с взлом и осъден на пет години затвор. Джоузи се тревожи за децата си, но е готова на всичко, за да им подсигури по-добро бъдеще. Животът й се преобръща, когато открива бучка в гърдата си.

Бел Монктън е млада, красива и богата, но се чувства самотна. След като сестра й умира от рак на гърдата, Бел се затваря в себе си. Тя посвещава цялото си време на племенниците си и на болните, които се нуждаят от подкрепа и утеха.

На пръв поглед животът на Джоузи няма нищо общо с този на Бел. Двете жени обаче намират път една към друга и се сближават. С помощта на Бел Джоузи се осмелява да вземе живота си в ръце и да го промени. Заедно те се научават да се наслаждават на всеки ден, сякаш е последен. И не спират да вярват в чудеса.

За авторката:

Сюзън Луис е родена през 1956 г. в Бристъл, Англия. Баща й работи като миньор, но обожава поезията и философията и написва книга. Майка й посвещава времето си на отглеждането на двете си деца – Сюзън и по-малкия й брат. Като малка ходи на уроци по балет, пиано и ораторско майсторство и запълва всяка свободна своя минута с четене. Смъртта на майка й едва на тридесет и три години от рак на гърдата е тежък удар за семейството. Баща й така и не успява да преодолее болката от неочакваната загуба и не се оженва повторно.

На двадесет и две Сюзън заминава за Лондон и започва работа като секретарка в телевизия „Теймс“. Не след дълго е повишена в асистент-продукция. Напуска телевизията, за да се занимава професионално с писане и си купува къща с басейн в Южна Франция. Изживява страстна любов с издирван от ФБР престъпник, след което се установява в Калифорния. Прекарва седем години в Холивуд, където работи като сценарист.

Тридесет години и тридесет книги по-късно единственото, за което авторката съжалява, е че нито една от тях не е филмирана. Завръща се в Англия и три месеца след петдесетия си рожден ден се запознава с телевизионния продуцент Джеймс. Двамата са заедно и до днес и се грижат за двамата му сина от предишен брак и за домашните си любимци.

На книжния пазар от 6 февруари 2015 г.
Обем: 336 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1408-1
Корична цена: 14,95 лв.

Прочетете още:

Коментирай