Свободно време

Как приятелите пречат на отслабването?

Възможно ли е това?!

04.03.2015г. / 17 39ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако се чудите защо не можете да отслабнете, причината може да не е само във вас и в неправилното ви хранене. Вярвате или не, приятелите могат да имат огромно значение за вашето наднормено тегло.

Не разбирате къде е връзката между килограмите и приятелите ви? Вижте!

Те ядат само джънк фууд

Замислете се дали приятелите ви не се хранят твърде често в закусвални за бързо хранене, и вие покрай тях. Бързата закуска е примамлива, особено като усетите разнасящата се миризма из улицата или мола. Притегателната й сила е огромна, а ако и приятелите ви се лепнат за вкусните сандвичи и пържени картофки, на вас ви е прекалено трудно да кажете „не“.

Те се шегуват с теглото ви

Без значение колко точно тежи човек, външният вид и теглото винаги е болна тема. Ако някой прекрачва границата и се шегува непрекъснато с тази болезнена тема, това прави отслабването още по-трудно.

Всички знаем за емоционалното хранене, което ни кара да похапваме, точно когато не трябва да го правим и то в големи количества.

Приятелите ви са с наднормено тегло

Това е другата пречка. Ако се чувствате удобно в кожата си, защото всички около вас са дебели, това вероятно ви пречи много да отслабнете. Проблемът е, че нямате коректив. Щом се обичате всички задружно заедно с килограмите си, значи няма проблем!

Това обаче е погрешна стратегия, която не само вреди на красивия ви външен вид, но и на здравето ви. Наднорменото тегло крие своите рискове.

Те обичат да купонясват

Купоните и забавленията са хубаво нещо, но те предполагат консумация на алкохол и нездравословна храна. По купоните и събиранията не можете да хапнете нормална храна, а само разни хапки полуфабрикати.

Чипсовете, солетите, сладките – всички те са ни познати, защото присъстват задължително на масата на подобни събирания.

Свързани статии

Те ви карат да се чувствате удобно

Ако сте се обградили с приятели, тежащи повече от вас, това вероятно ви кара да се чувствате доволни, направо слаби. Но това не означава, че не трябва да се стараете да поддържате здравословен начин на живот.

Помнете, че теглото е техен избор, не ваш.

Приятелите ви ви дистанцират от упражненията

Дойде ли време за тренировка? О, не. Предпочитам да изпия едно кафе с приятелки.

Тази стратегия е много погрешна. Не пропускайте тренировка заради приятелите си. Не им позволявайте да ви саботират, особено ако чувате подмятания от сорта на: „Хайде стига, де! Изглеждаш супер, не се вманиачавай по тези тренировки!“.

На човек и без това му е трудно да създаде рутина. А с такива обезкуражаващи изречения – още повече!

Коментирай