Свободно време

Славин Славчев: Мечтая за дует с Джо Лин Търнър и Глен Хюз

Новият „X Factor“ на България в откровено интервю

11.02.2015г. / 10 58ч.
Михаела Лазарова
Снимка: facebook X Factor Bulgaria

Снимка: facebook X Factor Bulgaria

Безграничен талант, любов към рока и харизма. Така може да бъде описан новият „X Factor“ на България – Славин Славчев.

На 23 години, едно момче от Варна, което следва право, се яви преди повече от година на кастингите, водено от желанието си да пее и да създава хубава музика.

Изминавайки дълъг и нелек път, сред хиляди явили се на кастингите, Славин доказа, че носи в себе си магията наречена „X Factor“. Часове след финала на музикалния формат екипът ни се срещна с него за едно откровено интервю.

Как се чувстваш часове, след като стана новият „X Factor“ ?

Изморен, но въпреки всичко отвътре се чувствам много щастлив от това, което се случи. Опитвам се да бъда максимално концентриран и осъзнат за това, което ми предстои и гледам да съм постоянно нащрек за бъдещи ангажименти, които се очертават.

Откъде е тази любов към музиката и какво те провокира да се явиш на кастинга на „X Factor“?

Любовта към музиката ми е от ранно детство и особено любовта към рок енд рола. Вкъщи се слушаха групи като Rainbow, Sabbath и т. н. все класически рок динозаври. Баща ми на моите години е имал група, свирил е на китара и е пеел. Иначе майка ми ме провокира да се явя на кастинга на „X Factor“. Беше някак несериозно, просто като някаква идея без сериозни очаквания... нещо, което правиш и не губиш нищо.

Какво бе първото нещо, което близките ти казаха минути след финала?

Казаха ми, че се гордеят с мен и че ме подкрепят. Всъщност не си казахме много неща, предимно се прегръщахме и се радвахме един на друг, защото и те ми липсват много напоследък.

Часове след финала на „X Factor“, те откриваме в звукозаписно студио, за да запишеш своя първи сингъл „Ела“, който вече представи на сцената. Доколкото разбрахме, до дни ще излезе и клип към парчето.

Текстът на песента е на Дони. Тъй като тя бе създадена и за тримата, които достигнахме до финал, имаше нужда аранжиментът да бъде различен за всеки един от нас. Мисля, че музикантите, които работиха по аранжимента се постараха максимално да има рок елемент в него. Това е супер и на мен много ми допада. В клипа към парчето предимно ще бъдат използвани кадри от шоуто, не съм сигурен дали ще заснемем допълнителни кадри, вероятно ще има такива... но предимно ще съставлява кадри от шоуто. Като някакъв вид ретроспекция.

Мария Илиева бе твой ментор. Какво успя да научиш от нея?

Най-ценното, което научих е това, което всеки голям изпълнител би дал като съвет и като урок – въпреки всичко да не обръщаш много внимание на това какво говорят всички, за да не попаднеш в една огромна дупка и да вършиш това, което смяташ, че е добре.

Какво е усещането да пееш на една сцена с легендарният Джо Лин Търнър?

Усещането е невероятно! За мен това е една абсолютно сбъдната мечта, защото Джо Лин Търнър е в топ 5 на моите любими изпълнители още от детството ми.

Като вокалист на Rainbow съм слушал страшно много негова музика. Всеки един миг, който прекарах с него и около него беше абсолютно върха, от самото начало до края.

Вероятно ти е дал и някакъв ценен съвет, урок?

Всяка една негова дума бе за мен като малък урок. Каза ми, че мога да разчитам на него за всичко. Мога да се свържа с него, когато поискам и т. н., което беше поредният огромен жест и ми донесе много приятни емоции и увереност.

От проведената пресконференция с продуцентите и част от екипа на „X Factor“, стана ясно, че Джо Лин Търнър е проявил сериозен интерес към теб като изпълнител. Може ли да кажем, че през следващите месеци има вероятност да ни изненадате с общ проект? Има ли конкретно предложение от негова страна?

Предполагам, че не е невъзможно, аз лично с него не съм говорил нищо по този въпрос. Тепърва ще разбера каква е идеята и дали наистина иска да направим нещо заедно. Абсолютно съм отворен към подобни идеи. Все още всичко е в зародиш, но се надявам да се случи.

Имаш красив и много интересен аксесоар на ръката си, който бе част от визията ти за финала на музикалния формат...

Това е подарък от музикалния продуцент на шоуто Дони към мен, Михаела и Невена, минути преди да започне концертът. Подари и на тримата по една такава „мала“ и каза, че означава страшно много за него, тъй като са благословени лично от Далай Лама. Този жест означава много за мен и съм много благодарен на Дони не само заради подаръка, но и заради всичко останало, което направи за нас по време на формата.

Ако това да бъдеш новия „X Factor“ на България е една твоя сбъдната мечта, какви други мечти имаш за близкото бъдеще?

Мечтая си да си купя мотор, искам много да карам, да правя авторска музика (Славин обича да пише вдъхновяващи текстове за песни), която да ми харесва, със хора, с които се харесваме един друг, за да може музиката да се ражда спонтанно.

Свързани статии

Какво те вдъхновява, когато си на сцената или пишеш текстове за песни?

Преди всичко ме вдъхновява любовта, нещата, които се случват около мен. Всъщност човек никога не знае какво ще го вдъхнови, докато самото вдъхновение не дойде. Гледам да не ограничавам своите източници на вдъхновение. Хубаво е да има разнообразие в темите, за които се пише и пее.

Мечтаеш ли за дуетно парче с изпълнител от световна величина?

Да! Ще бъда много щастлив, ако направя парче с Джо Лин Търнър. Друг изпълнител, с който мечтая да направя дует е Глен Хюз, който също е мой любим музикант. Колкото и нереално да звучи, не по-малко нереална бе срещата ми с Джо, така че стискам палци един ден да срещна и Глен и поне да попеем заедно.

Пожелание към читателите на Az-jenata.bg....

Бъдете здрави, обичайте и бъдете обичани!

Снимки: facebook X Factor Bulgaria

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Ася ( преди 9 години )
браво на Славин! заслужаваше победа! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар