Свободно време

Годишен хороскоп за годината на Козата – трета част

Какво ви очаква?

20.02.2015г. / 11 13ч.
Михаела Лазарова
Снимкa: thinkstock

Снимкa: thinkstock

Според китайския календар на 19 февруари започва годината на дървената коза/овца. Споделяме с вас третата част на годишния хороскоп за 2015 година.

Маймуна

Родените в годините 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 са под знака на Маймуната.

Едва ли има по-оптимистичен, по-гъвкав и по-усмихнат знак от Маймуната. Точно затова тя ще се чувства прекрасно в годината на Козата. Защото ще приема неуспехите с чувство за хумор и ще подминава с мълчание опитите да я разубедят да направи това или онова.

Маймуната е леко мързелива, но пък много хитра. Тя обикновено се запознава детайлно със задачите си, след което без никакво колебание си намира подизпълнители. Най-силното й оръжие е чаровната усмивка и умението да говори разбираемо, да внушава собствения си начин на мислене.

Маймуната не само не създава конфликти, тя много често ги предотвратява или изглажда. Точно по тази причина Козата донякъде й помага в трудни моменти. И защото Маймуната сама по себе си излъчва оптимизъм, увереност и готовност да подаде ръка.

Хитрата Маймуна никога не се отказва от възможността да пофлиртува. Независимо дали има постоянна връзка, дали е семейна или необвързана, Маймуната е готова да си осигури нежни любовни емоции във всяка минута. Резултатът често е раздяла, която Маймуната приема с усмивка и продължава напред.

Тя може и да страда, да съжалява, но никога няма да го покаже или пък да признае грешката си. Което никак не се харесва на Козата и тя няма да толерира подобно поведение. Така че за Маймуната ще има любовни неприятности, които може и да променят начина й на мислене поне частично.

Маймуната е много енергична, инициативна, притежава богата фантазия и силен творчески потенциал, което й помага да успява практически на всякъде и във всичко. Не се страхува да експериментира, а Козата е любопитна и ще й осигурява достатъчно възможности за изява не за друго, а просто за да види крайния резултат.

Неприятна черта е липсата на дисциплина у Маймуната и в известна степен нейното непостоянство, което може да не я върне назад, но ще разклати позициите й. И тя в типично свой стил ще потърси ново поприще за изява, а най-хубавото е, че ще успее и да го намери, да се впише в колектива и да напредне.

Финансите на Маймуната ще са стабилни. При това, колкото и парадоксално да звучи, затова, защото Маймуната не е никак пестелива, но не е и стисната. Тя е готова винаги да помогне, да даде назаем, да плати сметката и всички остават с впечатлението, че парите буквално „й падат от небето“.

Не е така. Просто тя обикновено прави няколко неща едновременно, работи на няколко места и съответно получава приходи от различни източници. Все пак като се има пред вид колко акуратна е Козата, за Маймуната би било добре да харчи разумно и да създава някакви запаси, които би могла да инвестира след време в развитието на собствения си бизнес или създаването на нов.

Един от неприятните навици на Маймуната е да пренебрегва собствените си болежки. Тя винаги е заета, непрекъснато няма време и най-вече няма време да посети личния си лекар. Което рано или късно влошава положението.

Ако още в началото на годината проведе профилактичните си прегледи, то би могла да избегне проблеми, свързани с отделителната система, ставите, двигателния апарат и някои възпаления на половите органи, предизвикани от безразборните й контакти.

Петел

Родените през годините 1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 са под знака на Петела.

Петелът привлича погледите и прави впечатление, независимо дали иска това или не. Свикнал е да му обръщат внимание и е суетен, независимо че не е склонен да си го признае. Той е талантлив, инициативен, но често доста разсеян.

В годината на Козата за него ще е проблем, ако се захваща за няколко неща едновременно. Ще покаже ясно и недвусмислено твърдението, че „който сяда на два стола, обикновено се оказва на земята“. Ако успее да насочи усилията си само към една цел и да я следва от начало до край, то може напълно да разчита на подкрепа от страна на Козата.

Трудности ще има, но ще са преодолими. При това Петелът ще се справи много по-добре, ако действа самостоятелно, отколкото ако разчита на помощ. Петелът е доста взискателен и трудно прощава чуждите недостатъци.

Това му качество малко или много ще създава проблеми, защото Козата е много изтънчена и не прощава грубостите и обидите.

Що се отнася до любовния живот, то Петелът ще трябва да избира между един лош вариант и един още по-лош вариант. С други думи казано ще трябва да реши къде да насочи енергията си – към професионалните изяви или към любовните емоции.

Освен това обектът на чувствата му може да се окаже заинтригуван и от други предложения, което съвсем ще затрудни Петела. Благоприятна е ситуацията при семейните Петли, които ще трябва да се справят с различни битови затруднения. Тези проблеми ще сплотят семейството и ще освежат отношенията.

Професионалният напредък на Петела ще зависи именно от това към какво ще насочи усилията си – към работата или към любовта. Ако работата се окаже по-важна, то Петелът непременно ще напредне.

Само трябва да се въздържа от прояви на самонадеяност и груба критика спрямо партньорите си. В противен случай може да отблъсне хора, от чиито пари или идеи има нужда. Друго важно условие е да се вслушва в чуждото мнение. Прибързаните решения обикновено ще се оказват неправилни.

Петелът не е разточителен. Той е много по-склонен да похарчи пари за друг, отколкото за себе си. Финансовите постъпления в годината на Козата ще са стабилни и равномерни, а разходите не по-различни от обикновено. Което означава, че Петелът ще харчи предимно за развитие на бизнеса си и от време на време за хората, които обича.

Не е желателно да взима банкови кредити, както и да прави обемни инвестиции. Ако обмисля такива е по-добре да си създаде запаси.

Здравословните проблеми на Петела, доколкото ги има, ще са в резултат на нездравословния му начин на живот. Преследвайки целите си той е в състояние да се докара до пълно изтощение, освен това се храни неравномерно, злоупотребява с всякакви вредности и рядко пребивава сред природата.

Още в началото на годината хроничните оплаквания или стари травми ще напомнят за себе си и е повече от желателно Петелът да отдели време за консултация със специалист.

Не го ли направи, след няколко месеца ще се почувства съвсем зле и не е изключено да се наложи болнично лечение, което ще бъде и по-дълго и по-скъпо. Основните проблеми вероятно ще са свързани с дихателния апарат.

Коментирай