Свободно време

Безплатни посещения на музеи и галерии на 3-ти март

Музеите и галериите в столицата ще са с вход свободен на националния празник

27.02.2015г. / 11 20ч.
Илияна Николова
Снимка: bg.wikipedia.org

Снимка: bg.wikipedia.org

По случай 137-годишнината от Освобождението на България, на 3-ти март музеите и галериите в столицата ще бъдат с вход свободен за посетители.

Жителите и гостите на столицата ще имат възможността да посетят безплатно и Националния исторически музей, както и Националния военноисторически музей.

Софийската градска художествена галерия, галерията-музей „Дечко Узунов“, парк-музеят „Врана“, музеят под базиликата „Св. София“ и столичният зоопарк също ще отворят вратите си безплатно за гости.

Националният военноисторически музей ще зарадва посетителите си със специална изложба. За шеста поредна година НВИМ ще отбележи Деня на Освобождението на България с ден на отворените врати и специална изложба „Трети март – три войни – три съдби“, която посетителите ще могат да разгледат не само безплатно, но и единствено на този ден.

Изложбата „Трети март – три войни – три съдби“ представя съдбата на три офицерски фамилии, в която се оглежда почти век национална история.

Атрактивният визуален и звуков разказ на изложбата, посветена на Националния празник, ще покаже на посетителите експонати, свързани с живота и военния път на представителите на тези фамилии, както и уникални реликви, отдавна превърнали се в символ на националното ни битие.

От Националния исторически музей обявиха, че ще има награди – книги за първите 10 посетители. Подаръкът е книгата на директора на НИМ Божидар Димитров „За кожата на едно ченге“.

Националният исторически музей ще предостави вход свободен за посещения от 9.00 до 17.30.

Коментирай