Свободно време

Какво говори профилната снимка във Фейсбук за личността?

Дали ще се разпознаете в някое от описанията?

04.03.2015г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Изборът на снимка във Фейсбук си е истинско предизвикателство. На пръв поглед може да изглежда нещо обичайно и невинно, но профилната ви снимка може да проговори за същността и личността ви много повече, отколкото предполагате.

Профилната ви снимка е първоначалният визуален поздрав, който отправяте към аудиторията. Важно е каква снимка ще сложите за свое виртуално лице, защото сред приятелите ви може да има съученици, колеги, роднини, бивши гаджета.

Именно затова изборът на подходяща снимка си е истинско предизвикателство.

Какво говори изборът ви на профилна снимка за личността ви?

Портрет

Ако сте избрали портретна снимка, която показва цялото ви лице в близък план или включва лицето ви и тялото от кръста нагоре, това означава, че сте нормален, добре изглеждащ човек, който е напълно уверен във външния си вид.

Вие също така сте по-скоро скучна личност. Обикновената, суховата портретна снимка говори за оскъдно въображение и липса на авантюризъм. В някои случаи в зависимост от избраната поза и изражение на снимката, тя може да говори за нарцисизъм или кариеризъм.

Ако снимката е селфи, вие вероятно сте леко досадна личност, която обича да ангажира околните с особата си.

Ако снимката е по бански, вие вероятно сте гореща и секси, но доста несигурна в живота.

Отдалечена снимка на фон

Вие сте толкова далече от фокуса на снимката, че лицето ви не се различава. Вниманието е обзето от фона зад вас.

Това говори за вас, че не искате да бъдете разпознати. Прикрита личност или криеща дълбоки комплекси. Това, според психолозите, е псевдоарт стремеж. Такива хора искат да прикрият тежките си проблеми, които ги правят крайно неуверени.

Обикновено такива профилни снимки слагат хора с акне, мързеливо око, заекващи и такива с непоправимо лоша прическа, която изисква време за оправяне.

Ако снимката ви е такава, вероятно вие сте самотни, сами сте и на партита, никой не говори с вас, а може би сте и необвързани.

Свързани статии

Снимка от твърде близък план

Лицето е толкова близо до камерата, че дори не се вижда цялото, а само очи и нос, например.

Тези личности не искат да бъдат разпознати във Фейсбук. Опитват се да оригиналничат, но не могат да намерят подходящ начин да го направят.

Това, което постигат, е да дразнят аудиторията си.

Снимка от лексикона

Много хора обичат да си слагат бебешки черно-бели снимки, които обикновено хората пазят като скъп спомен, а не заместват актуалното си лице с тях.

Тези снимки говорят, че сте от хората, които смятат, че всичко, останало в миналото е по-добре от настоящето. Този тип хора не умеят да се радват на мига, а все се вглъбяват в онова, което не са могли да постигнат в миналото или в онова, което е безвъзвратно свършено.

Обикновено тези хора обичат да слушат все още същата музика от детството си, пазят стари дрехи, които обличат от време на време, имат същите хобита като в гимназията и вероятно никога няма да се променят.

Коментирай
8 rate up comment 0 rate down comment
Някой ( преди 9 години )
Поредната доза клозетна психология. Интересно ми е, съчинявате си това на момента или сте копирали друг клозетен психолог зад атлантика? Всъщност, при кратък психологичен анализ, нещата стоят по друг начин. Но да се върна на темата: като съм имал всичките описани случаи (че и повече) като аватар, следвайки вашата логика, трябва да съм жена, гей без гадже, тинейджър дет метъл, и всичко останало.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар