Свободно време

Забавни разлики между мъжете и жените (пиктограми)

Как мислят и действат двата пола в различни ситуации

05.03.2015г. / 15 01ч.
Михаела Лазарова
Снимки: adme.ru

Снимки: adme.ru

Темата за поведението на мъжете и жените, за начина им на мислене, сякаш е безкрайна и продължава да буди нашето любопитство, да бъде честа тема на разговори, а понякога е и причина за спорове.

Следващите забавни пиктограми са част от книгата „Man Meets Woman“ и са дело на пекинския графичен дизайнер Ян Луи. Те представят най-честите полови стереотипи.

„Жените днес се опитват с все сили да се борят срещу тези стереотипи. Това е особено важен процес, който ще ни помогне да достигнем равенство между половете.“ – споделя Ян Лиу.

Свързани статии

В тях ще видите приликите и разликите между мъжете и жените, поведението и начина им на мислене в различни ситуации, някои проблеми в комуникацията между тях. Пиктограмите са разделени на две части, като розовата показва женското мислене, а зелената – мъжкото.

Мъжете и жените пред огледалото. Сами виждате как често дамите усложняват ситуации, за разлика от мъжете, които рядко забелязват своите малки недостатъци.

Когато мъжете разговарят по телефона, разговорите им са по-краткотрайни, праволинейни, ясни, отчетливи. За разлика от тях, жените обичат да говорят за всичко, което са преживели през деня. Те са по-обстоятелствени, анализират, включват много емоция и това е нещо, което мъжете не разбират. Не разбират защо момичетата могат да говорят с часове по телефона.

Когато двата пола общуват помежду си, всеки има своето скрито оръжие. За мъжете това е мълчанието, за жените – сълзите.

Позната ли ви е тази ситуация? Още нещо, което мъжете не разбират е, защо половинките им се нуждаят от толкова много багаж, когато пътуват. Да, наистина често взимаме със себе си дрехи, аксесоари, които често не влизат в употреба по време на пътуване. Но това е част от женската същност.

Когато срещнем обект на нашето желание, веднага ни връхлитат куп мисли. Мъжете визуализират интимните ситуации, докато при дамите е характерно, че мислят за любов, започват да правят планове за брак, деца.

Следващата пиктограма може би не е съвсем точна.

За мъжете наистина представлява трудност да разпознаят женския набор от козметични принадлежности.

Тази пиктограма показва проблемите в комуникацията между половете. Когато има конфликт в една връзка, жените често премълчават своите емоции. Това се приема от мъжете просто като мълчание.

Когато мъжът използва своето оръжие – мълчанието, жените веднага си представят ситуации на изневяра, евентуална раздяла, като причина за пасивността на партньора си.

Както знаем за жените е много по-лесно да вършат повече от едно нещо едновременно. При мъжете не е така. Обикновено те се фокусират само върху една дейност. Това се дължи на разликите в мъжкия и женския мозък.

Любовните преживявания на мъжете и жените и това как те ги представят пред срещуположния пол.

Снимки: adme.ru

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време