Свободно време

Филми, които всяка жена трябва да гледа

Те могат бързо да ни върнат в женската реалност

15.03.2015г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Историята помни много жени, които могат да бъдат наши вдъхновителки. Силата на жената е доказана от момента на нейната поява. И ако забързаното ежедневие и трудностите на живота, понякога ни карат да забравяме кои сме, има филми, които могат бързо да ни върнат в женската реалност и да ни вдъхнат повече сили.

Ето някои от тях.

„Дяволът носи Прада“

Мода, лукс, изтънченост и красота. Един красив, но и жесток свят, в който господстват жените. Филм, който всяка жена трябва да гледа, за да открадне поне малко от класата на героинята на Мерил Стрийп.

Ако имате лош мениджър, който често ви подминава, рядко ви слуша и 2 минути какво говорите, научете се на търпение, постоянство и пробивност от героинята на Ан Хатауей.

„Северна страна“

Жените сме по-силни отколкото мислим и отколкото ни приема противоположният пол. Въпреки това през целия си живот трябва да доказваме своята борбеност. „Северна страна“ показва лицето на самотната майка, която не се страхува да попадне в един мръсен мъжки свят, да работи тежка работа, за да изкарва прехраната на семейството.

Един разказ по действителен случай за възмутителен сексуален тормоз в САЩ.

„Фрида“

Ярък филм, представящ жената с нейната бурна и непокорна природа. Родена да обича до болка, поставяща на първо място семейството и любимия. Бореща се за внимание, талантлива и жена до последния си дъх.

Ако случайно сте пропуснали историята на Фрида и и известния художник Диего Ривера, побързайте да гледате филма.

„Мемоарите на една гейша“

Филм, който ще ви накара да потърсите жената в себе си, да преоткриете своите таланти и сексуалност. Бъдете съблазнителки, бъдете различни и смели.

„Мемоарите на една гейша“ показва една по-различна страна на любовта, която оцелява, преминавайки през трудностите на времето. Открийте онова изкуство, което ще ви помогне да притежавате мъжете.

„Коко преди Шанел“

Тя промени историята на модата завинаги. Една силна жена, която не се страхува да промени виждането на обществото за това какво е модата. Историята на Коко е тъжна, но и вдъхновяваща, показваща нейния път от сиропиталището, през кабаретата до върховете на модата. Лента, която ни напомня, че трябва да се борим докрай за мечтите си.

„Мащеха“

Филм за всички жени, които започват връзка с мъж, който се развежда и има деца, показващ силни чувства, преданост и всички изпитания, през които преминава една жена.

Филм за любовта на майката към децата й, за ревността, за силата на женската същност и разнообразието в характерите, което ни сближава с тези, които първоначално приемаме като врагове. Не пропускайте брилянтната игра на Сюзън Сарандън и Джулия Робъртс.

Свързани статии

„Все още Алис“

Джулиан Мур съвсем заслужено си спечели престижната златна статуетка „Оскар“. Лентата разказва историята на университетска преподавателка, която е засегната от болестта на Алцхаймер. Героинята на Мур достойно се бори с болестта и е пример за това, че никога не бива да падаме духом, дори и когато сме изправени пред най-страшното.

„Елизабет“

Можете ли да се лишите от най-големите удоволствия на живота, от това да бъдете с любимия? Филмът „Елизабет“ разказва невероятната история на една кралица, достойна за уважение – Елизабет I.

Жена, която остава силна въпреки интригите, самотата в името на народа и управлението на Англия. Филмът заслужава вашето внимание и заради невероятно красивите костюми, както и играта на Кейт Бланшет.

Снимки: outnow.ch

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Гери ( преди 9 години )
всички филми са хубави, особено "Все още Алис"
отговор Сигнализирай за неуместен коментар