Свободно време

Притча за промяната в света

Няма как да променим света според собствените си възгледи

31.03.2015г. / 17 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Заобикалящият ни свят е изпълнен с цветове. Когато няма радост в живота ни, не сме удовлетворени от постигнатото, виждаме всичко в бяло, черно, сиво. В моментите, в които сме вдъхновени, влюбени, успешни, пред нас се разкрива светът с всичките му красиви багри.

Би трябвало и в трудните моменти да съумеем да гледаме цветно. Така бихме могли да преодолеем по-лесно препятствията и да открием решение на проблемите си. Следващата поучителна история ще ви разкаже за силата на цветовете.

Имало един богат човек, който внезапно усетил силни болки в очите. Толкова силни били болките, че почти нищо не виждал. Съветвал се с лекари от цял свят, но никой не могъл да намери лек за мъките му.

Тогава един психолог го посъветвал да гледа по-често към зеления цвят. Това щяло да помогне на очите му и болката му да бъде облекчена. Богаташът много се изненадал от съвета, който получил, но решил да го последва.

Когато се върнал в голямата си и красива къща, казал на работниците да пребоядисат всичко в зелен цвят. Дори им казал и униформите им да са в зелено. Минало време и психологът решил да провери как е пациентът му, но не го пуснали в дома на богаташа, защото бил облечен в червени дрехи.

Свързани статии

Тогава лекарят се разсмял и попитал:

– „Защо вместо да боядисвате всичко в зелено, просто не му купихте зелени очила?“

Извод:

Няма как да променим света според собствените си възгледи, но можем да променим отношението си към него.

Коментирай