Свободно време

Вдъхновение на седмицата: Защо сексът е толкова страхотен? (видео)

Открийте теорията на петте сетива

30.03.2015г. / 14 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Хубавите преживявания се помнят дълго. Всяко едно е необикновено само по себе си. Приятните емоции могат да бъдат наше вдъхновение, от което да се възползваме и да вземем максимално от него, за да го приложим в работата, хобито, дори любовта.

В рубриката „Вдъхновение на седмицата“ споделяме едно кратко видео, което ще ви разкрие защо сексът е толкова страхотен. Един млад учен ще ви разкаже за своите преживявания, за скалата на петте сетива, която е направил и за това как може да оценяваме всяко свое преживяване по критерии като зрение, допир, мирис, звук и вкус.

Накрая сами ще си дадете отговор защо сексът наистина е толкова вълнуващ. Защото теорията на петте сетива може да бъде полезен инструмент за оценка на различни преживявания в живота ни.

И взимайки най-силните и ярки от тях, можем да ги приложим в други области на нашия живот. При стартиране на видеото може да го нагласите и с български субтитри.

<iframe src="https://embed-ssl.ted.com/talks/jinsop_lee_design_for_all_5_senses.html" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Коментирай