Когато се спомене пай, обикновено си представяме тестен сладкиш с кръгла форма, пълен с ароматен конфитюр и покрит с настъргано или нарязано на ленти тесто. Изпълниха ли се сетивата ви с готовност да поемат вкусната хапка?

Сега обаче ще ви покажем, че пайът вече не е такъв, какъвто го познавахме! Той може да бъде страховит и плашещ! Но може да е елегантен и със зашеметяващо прецизна изработка! Как е възможно това?

Работата с пайовете се различава от работата с всички останали сладкиши, защото при тортите, например, магията се постига с фондан и глазура, които се моделират много по-лесно.

Още нестандартни пайове вижте тук.

При пайовете всичко се случва благодарение на трудната обработка на тестото. Не е за вярване какви изящни форми могат да се постигнат от тесто.

Още по темата

В нашата галерия ще откриете удивителни и нестандартни пайове, които можете да опитате да приготвите вкъщи, ако имате смелост!

Снимки: Thinkstock