Свободно време

Ястия, които трябва да опитате

Когато пътувате по света

13.04.2015г. / 17 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Пътешествията из непознати места са повече от вълнуващи. Винаги отнасяме частица от тях със себе си под формата на красив сувенир, пясък от бреговете на океана или рецепти за блюда, които са докоснали сетивата ни.

Споделяме един кратък пътеводител на най-характерните ястия, които може да опитате в различни кътчета на света.

Белгия – миди с пържени картофи

Мидите в Белгия се приготвят по различен начин. Вариантите включват миди с разнообразни уханни билки, вино или доматен сос. Гарнитурата към тях са хрупкави картофки и разбира се студена белгийска бира.

Бразилия – фейжоада

В Бразилия не само ще пиете страхотни коктейли, но ще имате възможността да опитате невероятни ястия. Едно от тях е фейжоада, което е съставено от черен боб, печено свинско, говеждо, подправки и брашно от маниока. Обикновено се сервира с ориз, зеле и лют сос, за да се ускори процесът на храносмилането.

Австрия – виенски шницел

Това ястие е считано за един от символите на Австрия. Класическият виенски шницел се приготвя от много тънко парче говеждо месо, панирано до златистокафяво. Като гарнитура към него се сервират пържени картофи или задушен ориз.

Китай – сяо лонг бао

Това е едно от най-консумираните ястия в Шанхай. Приготвя се в специални бамбукови кошници. Малките кнедли са пълни с различни видове месо, а тестото, в което е обвито месото е много фино и вкусно. Сервират се със специален сос или супа.

Англия – ростбиф с йоркширски пудинг

Едно класическо ястие, което може да опитате във всяко заведение в Англия. Това вкусно блюдо от говеждо месо се приготвя често и в английските домове, като всяко семейство си има своя рецепта за направата му.

Холандия – херинга

Една от най-консумираните риби в Холандия е херингата. Сервирана върху хубав черен хляб със ситно нарязан лук.

Свързани статии

Индонезия – terang bulan

Вкусен десерт, който може да си купите, докато се разхождате из улиците на индонезийските градове. Съставен е от пухкаво тесто и богата плънка от банани, шоколад, парченца фъстъци и дори настъргано сирене.

Япония – katsudon

Фино японско ястие, което е съставено от крехко свинско месо, яйца, подправки, сервирани върху купичка с ориз.

Норвегия – rakfisk

Любителите на рибата ще бъдат впечатлени от това ястие. Осолена пъстърва се остава за няколко месеца да престои. След това се нарязва на тънки парченца, към нея се добавят заквасена сметана, лук и всичко това се увива в палачинка.

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Иво ( преди 9 години )
4 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )