Свободно време

Не е задължително да сме родени идеални, за да бъдем необикновени

„Не ме оставяй“ – Сара Ратаро

18.04.2015г. / 10 15ч.
Аз жената
Корица: Издателство "Ентусиаст"

Корица: Издателство "Ентусиаст"

Една докосваща сърцето история от авторката на „Да се възползвам всякак от тебСара Ратаро – „Не ме оставяй

Това е един разтърсващ бестселър за онези моменти от живота, в които чистата обич, вината и прошката се сливат в един-единствен миг. Успехът на книгата е толкова голям, че още през първата седмица от публикуването й в Италия през 2013 г. са продадени повече от 20 000 екземпляра.

„Не ме оставяй“ е история за истинската, великата, безгранична и несъвършена любов. Историята на едно смело момче, чиято несъвършеност го прави изключително. Една история за невидим проблем, в която свещената думичка „татко“ може да преобърне тихия детски свят на малкия Матео. Светът на момчето е изпълнен с тишина, а детството му не е никак лесно, защото Матео е глух. Въпреки посещенията при логопед, от устата на малкото дете не излиза и звук. Страхът и отговорностите прогонват баща му Алберто надалече. Майка му Сандра обаче е готова да пожертва всичко в името на своя син. Животът на това семейство не тече „по мед и масло“, а напротив – в техния житейски път превес вземат трудностите и тайните от миналото. И тук, със своята невероятна сила се намесва любовта – любов, която дава сили и вяра за едно по-светло бъдеще! Онази любов, която може да пребори всяка трудност, да излекува раните и да обедини семейството.

Когато нелекото всекидневие на Алберто изисква двойна идентичност – от една страна, на отговорен и любящ баща, а от друга – на любовник и лъжец, вътрешната борба между отговорността и обичта към семейството и бурната страст налага да се направи труден избор. Алберто бяга от задълженията си на баща и съпруг, защото е влюбен... Но ще осъзнае ли той колко много се нуждае от него семейството му и ще се върне ли в своя дом?

„Тази история се зароди внезапно един ден, когато един уплашен баща ми разказваше през какво му се е наложило да премине, за страховете и несигурността, когато са му съобщили диагнозата: синът ви е роден глух“, споделя Сара Ратаро. „Не ме оставяй“ е историята на една майка, която би била в състояние да направи и невъзможното, за да спаси семейството и децата си. Това е и историята на една непораснала дъщеря, която не позволява в дома й да се нарушават правилата, защото в света на тишината, в който е принуден да расте брат й, няма място за терзания, особено тези, моралните. Не на последно място това е разказ за един баща, решил да се прави на тийнейджър. За съжаление най-голямото препятствие по пътя към изгубените години се оказва щастието на сина му. „Не ме оставяй“ е преди всичко историята на Матео. Едно момченце, което ни учи, че за да бъдем изключителни, не е задължително да сме се родили перфектни. Със сигурност обаче, за да станем такива, е нужно да разполагаме с добрия пример, модела, който да следваме, изпълнени с достойнство“, споделя още авторката. Единствената скала, която стои стабилно, това е семейството и никой не го знае по-добре от малкия Матео.

За Сара Ратаро


Сара Ратаро е родена през 1975 г. в Генуа и работи за мултинационална фармацевтична компания. Дипломира се с отличие в Университета по биологични науки и получава степен по комуникация на науката. Голямата й страст е писането.

През 2009 г. е публикуван дебютният й роман. След огромния успех на „Да се възползвам всякак от теб“, за радост на българските читатели излиза „Не ме оставяй“.

На книжния пазар от 6 април 2015 г.
Превод от италиански: Цветелена Тодорова
Обем: 272 стр.
Художник: Фиделия Косева
Издателство: „Ентусиаст“
ISBN: 978-619-164-161-1
Корична цена: 15 лв.

Прочетете още:

Коментирай
31 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 9 години )