Свободно време

Балансирайте чакрите за по-хубав секс

Как сексът да бъде чувствен

10.04.2015г. / 16 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstockphotos.com

Снимка: thinkstockphotos.com

Когато говорим за хубав секс, обикновено се фокусираме върху физическото и емоциите, пропускайки, че той може да бъде съвкупност от енергии и духовни преживявания. Дали сексуалните преживявания ще бъдат за нас вълнуващи или не, зависи от редица фактори, между които е и балансирането на чакрите.

Чакрите са енергийни центрове, разположени по цялото тяло, свързани с определени органи. За да имаме винаги чувствен сек с е важно често да балансираме своите чакри.

Вижте как може да го направите. Когато правите тези очистващи терапии, си осигурете спокойна и приятна атмосфера.

Муладхара – коренна чакра

Коренната чакра е в основата на енергийната система на човека и се намира в основата на гръбнака. Това място отговаря за нашите основни нужди за безопасност и сигурност. Разположена е в основата на гръбнака и е свързана с червен цвят.

Необходимо е да бъде здрава и отворена във всички наши сексуални връзки, за да бъдем готови да се доверим на нашите партньори.

За да балансирате коренната чакра, представете си червена светлина, преминаваща през основата на гръбнака, като повтаряте: „Надявам се, че съм в безопасност с партньора ми.“

Свадхиштхана – Сакралната чакра

Намира се в долната част на корема (около 2 см под пъпа), в близост до гениталиите и се свързва с оранжевия цвят. Отговаря за сексуалността. Много често при хората, които изпитват някаква вина от интимен характер, когато тази чакра се балансира, настъпва хармония.

Важно е всеки да може да се приеме като сексуално същество. Представете си една ярка оранжева светлина, преминаваща през тази част от вашето тяло. Повтаряйте: „Аз приемам моята сексуалност и тяло.“

Манипура – чакра на слънчевия сплит

Чакрата на слънчевия сплит се намира над пъпа и под гръдната кост и се отнася до личната сила, самочувствие и жизненост. Свързва се с жълтия цвят.

Когато балансираме тази чакра, ние ще отворим своята сексуална благодарност и признателност към партньора, ще бъдем по-уверени и ще дадем най-доброто от себе си в секса.

Представете си ясна жълта светлина, преминаваща през тази чакра и повтаряйте „Аз оценявам моята сексуалност и сексуалността на партньора ми.“

Анахата – сърдечната чакра

Сърдечната чакра регулира способността ни да обичаме. Намира се в центъра на гърдите, точно над сърцето и се свързва със зеления цвят. Блокирането на тази чакра може да бъде свързано със страха да обичаш някой друг и страх от това да обичаме себе си, което пречи на това да бъдем отдадени в правенето на любов.

Балансирането на сърдечната чакра ще ни даде една възможност да изпитаме много по-дълбоки удоволствия от секса, да имаме страстна любов.

Представете си зелена светлина, преминаваща през сърцето като повтаряте: „Аз съм отворен за даване и получаване на безусловна любов.“

Вишудха – гърлена чакра

Чакрата на гърлото отговаря за себеизразяването, самочувствието и творчеството. Разположена е в основата на гърлото и е свързана със синия цвят.

Сексът несъмнено е форма на себеизразяване и когато гърлената чакра е балансирана, ние се чувстваме уверени, готови сме да експериментираме в леглото, чувстваме се положително.

Представете си ясно синята светлина, преминаваща през гърлото ви и повтаряйте „Изразявам своята сексуалност по позитивен начин.“

Аджна – чакра на челото

Тя е разположена в областта на челото и отговаря за интуицията, мъдростта и проницателността. Свързана е с цвят индиго. Изключителният секс се случва, когато ние се доверим на нашата интуиция и се свързваме на по-дълбоко ниво.

Свързани статии

Когато третото око е ясно, ние можем да намерим себе си, да създадем хармония със сексуалните си партньори, а когато чакрата е блокирана, не бихме могли да достигнем тази точка на интимност.

Представете си светлината в цвят индиго, преминаваща през челото, като повтаряте „Изпитвам хармония с партньора ми.“

Сахасрара – хилядолистник

Намира се на върха на главата и е свързана с белия и виолетов цвят. Коронната чакра се свързва с нашата божественост и връзката ни с всички живи същества. Когато коронната чакра е отворена, ние напълно може да изгубим себе си по време на секс.

Да изпитаме дълбоки оргазми и да се слеем енергийно с партньора. Когато коронната чакра е блокирана, за нас е трудно да достигнем до екстатично освобождаване (възторжено възбуден, намиращ се в екстаз).

Представете си виолетова светлина, „изтичаща“ от върха на главата ви и повтаряйте „Аз съм сексуално и божествено свързан.“

Снимка: Thinkstock

Коментирай
19 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )
Сексът може да бъде свързване с Бог, така е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време