Свободно време

Притча за търпението

Търпението е безценно

17.04.2015г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Нетърпението е отрицателна черта на характера, която се среща при всеки. Нетърпеливи сме към живота и събитията, които се случват около нас.

Не искаме да чакаме любовта, искаме на момента да постигнем успех, да забогатеем възможно най-скоро. Но това да си търпелив е сила на характера, която винаги помага по пътя към осъществяването на плановете ни.

Следващата поучителна история ще ви разкаже защо търпението е злато.

Притча за търпението

Един мъж имал жена и син, който бил на 5 години. Наложило се да замине за далечна страна, за да припечели повече пари. Докато бил в чужбина, един ден вървейки по улицата, видял старец, който викал високо: „Кой иска съвет за една златна монета?“.

Мъжът му дал една златна монета и получил следния съвет:

– Бъди търпелив. Търпението е безценно. Ако запомниш и прилагаш този съвет, ще пожънеш успех в живота.

Минали 10 години и мъжът решил да се върне у дома. Било лято.

Мъжът се прибрал през нощта, отворил вратата със стария си ключ. Тъй като било гореща нощ, а съпрузите преди години нощували на покрива в такива нощи, мъжът се качил към покрива. Смаян той видял жена си да спи на едно легло с млад мъж.

Свързани статии

Съпругът побеснял, извадил камата си, за да ги убие, но в този момент си спомнил съвета на стареца – да бъде търпелив.На сутринта жена му много се зарадвала, че съпругът й отново е у дома и веднага отишла да събуди младия мъж, който бил синът им.

Когато разбрал какво е щял да направи, мъжът благодарил на Бога, че му е дал дара да бъде търпелив и на стареца, за това, че му е продал такъв ценен съвет.

Коментирай