Свободно време

Изумителни минерали (галерия)

Познатите видове минерали са над 4900

16.04.2015г. / 13 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: boredpanda

Снимка: boredpanda

Минералите са градивни елементи на планетата ни. Те са подкрепяли развитието на общества и цивилизации през цялата човешка история. Научното им изследване е от решаващо значение за разбирането на динамичните геологични процеси на Земята.

Още от древността някои видове минерали са били високо ценени и са приемани като символ на богатство, а също така са били и част от украшенията и аксесоарите на знатните особи.

Минералите представляват хомогенно твърдо вещество с определен химичен състав и високо подредена атомна структура. Има над 4900 познати видове минерали.

Свързани статии

Силикатните минерали съставляват над 90% от земната кора. Разнообразието и изобилието на минерални видове се контролира от земната химия. Минералите се отличават с различни химични и физични свойства.

Общите отличителни характеристики на различните видове включват кристална структура, твърдост, блясък, цвят, специфично тегло и други. В галерията ни може да разгледате една мини колекция от великолепни минерали. Те ще ви впечатлят със своите структура, блясък и цветове.

Снимка: iaccidentallyallthephysics.tumblr

Коментирай