Свободно време

Анастейша покори българската публика

Невероятен глас, магнетично излъчване и силно присъствие на сцената

17.04.2015г. / 11 19ч.
Михаела Лазарова
Анастейша. Снимка Булфото

Анастейша. Снимка Булфото

Американската поп изпълнителка Анастейша плени българската публика. На 16 април в зала 1 на НДК, по покана на Loud Concerts, певицата заедно със своя бенд, подари невероятната си музика на всички свои фенове.

Публиката танцува и пя под ритъма на едни от най-големите й хитове „One Day In Your Life“, „Paid My Dues“, „Left Outside Alone“, „Sick and Tired“. Анастейша представи няколко парчета и от последния си шести студиен албум Resurrection – проект, който излезе през 2014 година и е с авторски песни. Приятна изненада за публиката бе нейната интерпретация на рок парчета на AC/DC и Guns N' Roses.

Това е първият концерт на певицата у нас и част от световното й турне Resurrection Tour 2015. Невероятен глас, магнетично излъчване и силно присъствие на сцената. Анастейша не само даде най-доброто от себе си, но показа и нетипична за звезда от световна класа близост с публиката.

На сцената се качиха няколко нейни фенове, които имаха възможността да зададат въпроси към певицата, а едно от импровизираните интервюта дори завърши със селфи снимка с певицата. В края на концерта много от почитателите на Анастейша имаха възможността да докоснат своята любимка и да си вземат автограф.

Анастейша Лин Нюкърк е родена на 17 септември 1968 г. в Чикаго в семейството на известни шоу изпълнители. Още от дете е запленена от музиката и танците. Когато е едва 13-годишна здравословното й състояние се влошава и лекарите и поставят диагноза болест на Крон. Живота й се развива изключително динамично.

Първият й пробив на сцената, който я тласка към успешната кариера е участието й в шоуто The cut, където тя печели второ място. Своя дебютен албум издава през 2000-та година със заглавието „Not That Kind“, следван от „ Freak of Nature“ (2001 г.), който оглавява класациите в осем страни.

Нейното дуетно парче и абсолютен хит с италианския певец Ерос Рамацоти „I Belong to You е часто от мултиплатинената компилация „Pieces of a Dream“, която е издадена през 2005 година. 

През 2003 година започва работа по своя трети проект, но той се забавя с няколко месеца, тъй като тогава певицата е диагностицирана с рак на гърдата. Малко  по-късно тя установява "Фонд на Изследване на Рака на гърдата".

През 2013 година в навечерието на своето европейско турне певицата сподели, че отново й е открит рак, което е причина тя да отмени своите изяви.

Болестта не отказва Анастейша и тя продължава да записва и следващи студийни албуми като последният й от 2014 година е Resurrection. През 2007 година изпълнителката пуска на пазара и своя марка парфюм със същото име. До този момент Анастейша има над 30 милиона продадени албума по целия свят.

 Снимка Булфото

Коментирай
Здраве и красота