Свободно време

Ето защо любовта не може да бъде обяснена!

Любовта просто е!

20.04.2015г. / 13 55ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Знаете какво представлява любовта. Вероятно можете да дадете добро обяснение за това какво чувствате, когато сте влюбени. Но можете ли да го обясните на някого, който никога не е изпитвал това чувство?

Дали вашето собствено обяснение за любовта наистина улавя същността й? Любовта е истинска загадка и затова е невъзможно да бъде обяснена напълно. Ето и няколко причини за това:

Любовта е взаимна

Любовта е чувство, което трябва да бъде споделено. Когато е едностранна, усещането е болезнено и мъчително.

Дори когато любовта е споделена, вие никога няма да можете да сте сигурни, че и двамата усещате абсолютно едно и също. Степента на любовта не е напълно еднаква при партньорите, затова и усещанията се различават.

Всеки партньор би обяснил любовта си по различен начин от другия.

Любовта няма причина

Всички ние знаем, че любовта просто се случва, независимо дали е подходящо или не. Тя не се интересува дали сме избрали подходящия човек, а просто ни залива като приливна вълна.

Процесът е много лесен – просто ви уцелва стреличката на Купидон и сте готови!

Природата не може да обясни любовта

От гледна точка на природата е ясно, че хората (които в много отношения приличат на животните) са създадени за съвместно съжителство.

Но това, което природата не може да обясни е как любовта се случва и развива. По същия начин науката не може да даде основателно обяснение за това как някой просто не те харесва или обича.

Любовта идва преди истината

Силата на любовта е толкова голяма, че често надделява над естествения инстинкт да кажеш истината. Пък и влюбените очи винаги гледат през розови очила.

Свързани статии

Опитите да бъде обяснена любовта я правят още по-сложна

Да обясниш любовта е почти като да се опитваш да си припомниш сън – това понякога е толкова трудно, че колкото повече се мъчиш да го направиш, толкова повече нещата се усложняват.

Повечето хора обичат заради самата любов, без да се налага да я обясняват. Любовта просто е!

Любовта ни прави по-смели

Друг необясним бонус, който любовта дава, е смелостта. Когато си влюбен, имаш чувството, че си способен на всичко. Готов си да се впуснеш в необмислен порив. Имаш усещането, че няма какво да те спре.

Любовта е безкраен цикъл

Трудно е да определиш началото и края на любовта. Любовта е навсякъде – тя отваря граници, но и затваря врати. Никога не можеш да определиш точно събитие, което я е накарало да се появи или изчезне.

Коментирай