Свободно време

Какво трябва да знаете преди да навършите 30

Не търсете отмъщение за стари рани

18.04.2015г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Върху празничната торта ще има 30 свещички, защото наближава рождения ви ден. Започва нова година за вас, нов вълнуващ етап от живота ви. Грешките остават в миналото заедно с част от лошите спомени. Искате да гледате ведро към бъдещето и така и трябва да бъде. Ето какво трябва да знаете преди да навършите 30.

Помнете че животът е като течност, постоянно се променя. Няма да имате предварително отговор за всеки въпрос или план за действие за всяко трудно положение. Затова се научете да бъдете гъвкави според ситуацията. Никога не забравяйте, че истината и почтеността са най-ценните активи.

Животът изисква ангажираност от вас. Ако искате да сте успешни, да печелите по-добре, давайте всеки ден максималното от себе си.

На всеки рожден ден правим равносметка за отминалите години. Припомняме си случки, хора, любови. Знайте че всеки някога в живота си е имал неподходящ партньор, дори повече от един. Истинската грабваща и изгаряща любов е някъде там и ви чака. Просто се пуснете по течението и тя ще ви открие сама.

Не спирайте да правите планове за бъдещето. Ако имате някаква цел, която не сте успели да осъществите, предизвикателството да го направите в близкото бъдеще ще бъде наистина голямо. Записвайте всяка ваша цел, мечта и всеки ден правете малки крачки към постигането й.

Ако искате да се развивате и да бъдете успешни, трябва да се стремите да бъдете заобиколени от успешни личности. Успешните хора често са добър пример, а също така и вдъхновение. Всеки от тях има уникална история на своя успех, а вие има какво да научите от тях.

Започнете да спестявате пари. Да спестиш средства невинаги е толкова лесно, но опитайте да заделяте минимален процент пари от месечната ви заплата. По-добре малко, отколкото нищо.

Не търсете отмъщение за стари рани. Омразата само ще ви пречи да живеете щастливо.

Спрете да търсите извинения за това, че не спортувате. Спортът е здраве, красота и положителни емоции.

Започнете да пътувате сами. Да пътуваш сам може да бъде наистина вълнуващо, опитайте!

Съсредоточете се върху положителната страна на живота.

Свързани статии

Кажете край на дългите нощи и махмурлука. Всеки етап от живота има своите лудости, но това с безпаметните напивания и ежедневни купони трябва да остане в 20-те години.

Спрете да говорите за себе си отрицателно. Забравете за „ не мога“, „няма да се справя“, „трудно ми е“, „няма да успея“, „провалих се“ и т. н. Повярвайте във вашите способности, само така ще се движите успешно напред.

Време е да започнете да поставяте граници. Когато искате да кажете на някого „НЕ!“, направете го. Пазете вашето лично пространство и покажете на останалите, че имате право на него и те трябва да се съобразяват с това.

Има много неща, на които не ни учат в училище или университета. Затова не спирайте да бъдете любопитни към света около вас. Четете, посещавайте семинари, курсове, обучения.

Снимка: Thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
Mnogo mi si iska kogato sum na 30, da sam shtastliva s semeistvotomi, i mechtitemi da se zbadnat!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време