Свободно време

Ненчо Балабанов: Като дете мечтаех да карам мотор и да стана велик актьор

Екипът на Az-jenata.bg в един вълнуващ разговор с актьора

20.04.2015г. / 18 20ч.
Михаела Лазарова
Ненчо Балабанов: Снимки: фейсбук Ненчо Балабанов

Ненчо Балабанов: Снимки: фейсбук Ненчо Балабанов

Изключително харизматичен, позитивен, многопластов образ и безкраен талант. Обича театъра и киното, а музиката е негово призвание. Преди години е част от поп група, която се нарича „Още“. Представяме ви Ненчо Балабанов!

Актьорът е роден на 17 април 1980 г. в град Котел. Средното си образование завършва в Техникум по електротехника и електроника „Мария Кюри“ в Сливен със специалност Промишлена електроника. През 1998 година кандидатства в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ и в Нов български университет със специалност Поп пеене.

Безкрайният му талант му осигурява добро представяне и на двата кандидатстудентски изпита. Въпреки това, избира да следва актьорско майсторство за куклен театър в класа на Румен Рачев.

Днес е част от редица театрални постановки, кино продукции, а гласът му може да бъде чут в любимия на всички филм „Мулан, където озвучава Линг. Първият сериал, който озвучава е „Херкулес“, където гласът му може да бъде чут зад образа на Икар, а през 2013 г. е нает за глас на предаването „Най-хубавите години от нашия живот“ по БНТ 1.

Ненчо Балабанов е горд баща на син на име Богомил. Екипът на Az-jenata.bg имаше възможността да проведе един вълнуващ разговор с актьора и да разбере малко повече за неговите настоящи и бъдещи проекти. Повече вижте в следващите редове.

Как се чувствате на сцената на „Като две капки вода“?

Страхотно е! Комбинация от много мои любими неща.

До този момент кой образ ви бе най-труден за пресъздаване?

Този на Прея.

В лицето на кой участник виждате най-големия си конкурент и имате ли фаворит сред останалите участници?

Не възприемам формата като битка, затова по-скоро имам приятели, отколкото конкуренти.

Образът на премиера, който пресъздавате, буквално взриви онлайн и медийното пространство. Имате ли представа как той реагира на вашата закачка?

Надявам се, че и той се забавлява.

Как славата промени личния ви живот, разпознават ли ви хората и това притеснява ли ви? Имате ли образ, който бихте искали да изиграете?

Това е нещо, което е неизбежно, но той затова си е личен, за да може само аз да знам отговора на този въпрос. Разбира се! Искам да изиграя още много образи и колкото по-разнообразни са те, толкова по-добре.

В каква област бихте се реализирали, ако не бяхте станал актьор?

Може би в рекламния бизнес.

Вие сте зодия Овен. Пречили ви понякога упоритостта, която е характерна черта за родените под знака на зодията?

Не бих казал, че ми пречи. Няма нищо лошо в упоритостта, стига да не е прекалена. Аз умея да се овладявам и се старая да не прекалявам в нищо.

Семейството ви как приема вашата известност и ангажираност, и най-вече синът ви? Иска ли да тръгне по вашите стъпки на артист?

Радва се и се гордее с татко си. Много е артистичен и талантлив, но ще видим какво ще избере да преследва като мечтана професия.

Като дете за какво мечтаехте и какви са вашите най-големи мечти сега?

Като дете мечтаех да карам мотор, да стана велик актьор в Холивуд и какво ли още не. Сега също мечтая за различни неща и сбъдвам мечтите си.

Коментирай