Свободно време

Българче спечели награда на музикален конкурс в Санремо

Талантливото момиче грабнало публиката и журито с изпълнение на „Камино“

21.04.2015г. / 13 05ч.
Илияна Николова
Българче спечели награда на музикален конкурс в Санремо

Този уикенд беляза поредния повод за национална гордост. Тринадесетгодишно българско момиче спечели трето място на Международния конкурс за солови изпълнители от 6 до 15 години Sanremo Junior 2015. На 18 април, на детския конкурс в Санремо, малката Деница Василева срази публиката с уникалното си изпълнение на песента „Камино“ и се класира на трето място във възрастовата категория от 13 до 15 години.

Конкурсът се провежда за шести път и позволява изяви в различни стилове – поп, рок, джаз и класика. Популярната в Италия българка Дариана Куманова, която от 2009 година е доцент в академията на Санремо, провокира талантливото ни българче да се яви на конкурса.

Деница Василева е родена през 2002 г. Първите й стъпки по пеене са още на четиригодишна възраст. Успешен старт в музикалните й изяви й дава вокално студио „Дъга“ с артистичен директор Снежана Полихронова. През 2009-та година Деница печели първа награда в своята възрастова група на международния фестивал „Орфей в Италия“ в Лидо ди Йезоло.

Сред призовете са още първите места на конкурсите „Катюша“ в Москва (2012 г.), „Universong Junior“ – Канарските острови (2014 г.), Chance в Копенхаген (2014) и др. Освен музиката, детето обича танците и спорта (скално катерене, тенис, езда).

Умее да свири на класическа китара, учи руски и английски и посещава класове по театрално изкуство. Тя е сред редовните посетители на лятното училище в Ливърпул, организирано от българския филиал на академията за изкуства на Пол Маккартни – LIPA 4:19.

Коментирай