Свободно време

Вдъхновение на седмицата: Възприемане на различието (видео)

Защото Аз-ът има функция

27.04.2015г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Светът на известните винаги е приеман като лукс, блестяща кариера, охолен живот и милион почитатели. Но забравяме, че всички наши любими звезди са обикновени хора, като всички нас. Повечето от тях са имали трудно детство, нелеко начало в кариерата.

В рубриката „Вдъхновение на седмицата“ ви представяме едно кратко и вълнуващо видео с актрисата Танди Нютън. Танди е родена през 1972 година. Тя е плод на англо-зимбабвийска любов. Позната ни е от филмите „Интервю с вампир“, „Невъзможна мисия 2“, „Хрониките на Ридик“, „Норбит“ и други.

Във видеото тя разказва за трудностите през които е преминала през детството си, както и за нелеките моменти, когато вече има слава и успешна кариера. Танди Нютън говори изключително много за Аз-а, за това, че всеки един от нас трябва да приеме своята индивидуалност, да я прегърне и да се гордее с това, че е различен, а не да изпитва срам.

Защото Аз-ът има функция, има въздействие и ние трябва да му дадем дължимото, но не и да позволяваме егото ни да управлява всяка наша емоция. Вижте видеото и невероятната Танди Нютън. Не забравяйте, че може да нагласите клипчето и с български субтитри.

<iframe src="https://embed-ssl.ted.com/talks/thandie_newton_embracing_otherness_embracing_myself.html" width="640" height="360" frameborder="0" scrolling="no" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe>

Коментирай