Свободно време

Представяне на книгата "Българската народна мъдрост по света. Митове и легенди”

Заповядайте на премиерата в Национален дворец на децата

29.04.2015г. / 11 23ч.
Мария Дуковска
Представяне на книгата "Българската народна мъдрост по света. Митове и легенди”

На 30 април 2015 г. (четвъртък) от 11:00 ч. в Националния дворец на децата в София ще се състои официалното представяне на уникалното издание – „Българската народна мъдрост по света. Митове и легенди”.

Организатори на събитието са Държавната агенция на българите в чужбина и фондация „Детето и фолклора”.

Книгата от поредицата „Българската народна мъдрост по света. Митове и легенди” е естествено продължение на предходните пет книги, осъществени съвместно с фондацията „Детето и фолклора”. Тези книги са доказателството за желанието на децата да държат жива връзката с българския фолклор. На поканата на ДАБЧ за превод на български митове и легенди се отзоваха ученици от българските училища в чужбина, техните учители и родители. В това издание се включиха с преводи от Франция, Испания, Украйна, Молдова, Русия, Германия, Канада, САЩ, Австрия, Великобритания и Швейцария.

Шестата част от поредицата включва преводи на митове и легенди от българската народна съкровищница направени от деца, което прави книгата уникална и интересна, също така и полезна за всички проявяващи интерес по темата. Децата имаха възможност не само да прочетат подбраните творби, но и да ги преведат на езика в страната в която живеят, да обогатят знанията си и езиковата си култура и да участват в проект който е мащабен и доказал своята ефективност през отминалите години. Книгите са любимо помагало на ученици и учители в България и чужбина.

Рисунките са дело на талантливи българчета, участвали и отличили се в конкурс за рисунка, организиран от фондация „Детето и фолклора” – „Мъдростта на народа ни”. Тържеството ще бъде съпроводено от изложба на рисунки на деца, включени в книгата и музикална програма с участието на ДЮФА „Изворче” и други.

Място на провеждане: Национален Дворец на децата, гр. София, бул. „Александър Стамболийски” №191, 30 април /четвъртък/, 11.00 часа.

Коментирай
Здраве и красота