Свободно време

Най-романтичните любовни световни рекорди

И любовта поставя рекорди!

04.05.2015г. / 15 24ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinktock

Снимка: Thinktock

Човек никога не е твърде стар за любовта, стига да я търси, да я иска и да я преследва. Няма точно определено време, в което да се ожениш и доказателство за това е сватбата на Дорийн Люки и Джордж Кърби, за която съобщава изданието Daily Mail.

Дорийн е на 91, а годеникът й на 102. Джордж предлага брак на любимата си на Свети Валентин. Когато влюбените сключат брак през юни тази година, те официално ще са най-възрастната двойка младоженци в света и ще бъдат вписани в книгата на Гинес.

Предишният рекорд се държеше от Франсоа и Маделин Франсино, които през 2002 година сключиха брак съответно на 96 и 94 години.

Всички сърца по света имат своите невероятни любовни истории. Тук са 8 изключителни романтични рекорда, които ще стоплят и вашето сърце!

1. Най-старата двойка, посетила Северния полюс

През 2008 година Хайнц и Линда Фишер на възраст 79 и 76 години отлетели с хеликоптер за руската база Кемп Барнео на Северния полюс. Там семейството прекарало цяла нощ. Наистина впечатляващо!

2. Най-високата брачна двойка

Анна Суон, с внушителната височина 241 см се жени за Мартин ван Бюрен Бейтс – 236 см през далечната 1871 година. До този момент все още никой не е подобрил този световен рекорд на най-високата младоженска двойка!

3. Най-старата брачна двойка маратонци в света

През 2008 година 78-годишната Мийока и 83-годишният Шигецугу Анан от Япония успяват да пробягат впечатляващите 42 км за 7 часа, 36 минути и 22 секунди. Не е никак зле за тази възраст!

4. Най-бързата семейна двойка в маратон

Кента и Норкио Сато, отново от Япония, се включват в маратон през 2014 година в Токио, отвявайки всички останали двойки. Двойката успява да завърши маратона с най-бързо общо време 5 часа, 28 минути и 23 секунди.

5. Най-дълъг брак

Хърбърт и Зелмира Фишер имат най-дълго продължилия брак в света. Те се оженили през 1924 година, когато двойката още била в юношеските си години. Когато през 2011 година Хърбърт починал, те били женени в продължение на 86 години. Ето това е истинска любов!

6. Най-дългата целувка

Звучи романтично, нали? Всъщност, цифрите са малко плашещи! Екачай и Лаксана Тиранарат от Тайланд заключиха устните си за 58 часа, 35 минути и 58 секунди през 2013 година.

Не сме много сигурни как точно са яли, пили, спали и ходили до тоалетна през това време! Идеята всъщност не е чак толкова секси, колкото звучи на пръв поглед.

Свързани статии

7. Най-голямата игра на „Обича ме, не ме обича“

Помните ли тази детска игра, която всички играехме като деца? Представете си как 331 човека играят на нея едновременно. Това се случва през 2009 година в Италия. Тази игра поставя световен рекорд за най-мащабна любовна игра.

8. Рекорд за най-много подновени брачни клетви

Преди 2 години Лорън и Дейвид Бреър от Тенеси си казаха „да“ за 100-тен път. Те са женени от 1982 година. Средно това прави потвърждаване на брачната клетва по 3 пъти в годината в продължение на 29 години.

Щастливата двойка споделя, че продължава да повтаря брачната си клетва, защото двамата искат да изживяват отново и отново чувството на вричане за цял живот.

Любовта има много измерения, не мислите ли?

Коментирай