Свободно време

30 секунди за повече щастие

Предизвикателството 10 вдишвания

05.05.2015г. / 13 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Щастието се измерва различно за всеки от нас. Динамиката на ежедневието, проблемите в работата, семейството, често ни карат да забравяме за чувството за щастие. Фокусирайки вниманието си към едно нещо, ние отдаваме цялата си енергия на него. Това не е лошо.

Но например, ако не харесваме своята работа или не сме удовлетворени от връзката си, тази негативна енергия започва да пречи на цялото ни съществуване. Как да преодолеем тези моменти или да засилим щастието в живота ни?

Споделяме едно предизвикателство, наречено предизвикателството на 10 вдишвания. Това е революционна практика, която помага да променим нашата действителност, насочвайки вниманието си към това, което ни носи щастие, радост и мир. Вижте основните стъпки на техниката:

Първа стъпка: Забелязвам

В първата стъпка обърнете внимание на всичко около вас, за което сте благодарни. Това може да е моментът, в който колегата ви е направил кафе, успешно взет изпит и т. н. Малка или голяма постъпка, събитие в живота ви... няма никакво значение.

Сами ще откриете толкова много неща, за които да благодарите. Ако искате си ги запишете на лист хартия.

Втора стъпка: Пауза

Веднъж намерили нещо, за което да сте благодарни, спрете за секунда. Паузата ще задържи благодарността в съзнанието ви.

Трета стъпка: Дишайте

Тази част е най-трудна. Нека в съзнанието ви да излезе нещо хубаво в този момент. Когато се появи, вдишайте и издишайте дълбоко 10 пъти. Докато вдишвате, не спирайте да се съсредоточавате върху усещането, звука, мириса. Задръжте хубавото чувство и дишайте.

Задръжте го с благодарност и след това поканете това усещане в живота си, нека бъде винаги край вас.

Свързани статии

Четвърта стъпка: Практика

Правете тази техника всеки ден по няколко пъти, винаги, когато се нуждаете от хубавото усещане. Техниката с дишането ще ви отнеме около 30 секунди. В началото може и да отнеме повече като време, но не бързайте.

С времето ще забележите колко по-позитивни и мотивирани сте. Как желанието за промяна ще надделее и вие ще постигате поставените ви цели. Запомнете – 30 секунди на ден за повече щастие!

Коментирай
Свободно време