Свободно време

Второто издание на GoBIO – зеления фестивал е на 17 май

Интересни лекции от сферата на алтернативната медицина и здраве, спортни тренировки и екоуъркшопове очакват посетителите на фестивала с вход свободен

12.05.2015г. / 11 20ч.
Аз жената
Второто издание на GoBIO – зеления фестивал е на 17 май

На 17-и май 2015 г., в комплекс Макси в София, бул. Симеоновско шосе 110, от 10 до 18 часа, за втора поредна година ще се проведе най-зеленият фестивал GoBIO, насочен към всички любители на екологичния и здравословен стил на живот.

По време на събитието множество изтъкнати специалисти в областта на здравословното хранене, балансирания живот и алтернативната медицина, ще изнесат лекции, на които ще запознаят посетителите с най-новото и любопитно от сферата на природосъобразния живот.

Паралелно с това публиката ще получи възможността да се докосне до практическите фундаменти на редица спортни практики като йога, пилатес & fit ball, комбат екстрийм, инсанити, тай чи и зумба, както и да усвои някои полезни практики за приготвяне на натурална храна и биокозметика. За най-малките пък е предвиден специален детски кът с куклен театър и много изненади.

Сред тазгодишните лектори се открояват наложени и утвърдени имена като д-р Светла Николова, която ще говори на тема „Натуралната, био и веган козметиката за хората и за дома“, Надя Петрова с лекцията „Може ли истинската храна да ни разболява?“, д-р Райна Стоянова и Албена Тонкин, които ще информират посетителите на тема „Хранене за алкално-киселинен баланс“, Магдалена Пашова с лекцията „Модерният човек – баланс в храната и живота“ и д-р Мариян Иванов, който ще говори по въпроса за „Хомеопатия в ежедневието – как да си помогнем при стрес и често срещани заболявания“.

Успоредно с форума, на разположение на посетителите през целия ден ще бъдат професионални треньори, готови да ги въведат в основите на редица полезни спортни практики. Сред тазгодишните инструктори и школи са специалистът по инсанити Иван Германов, международно признатият треньор по пилатес & fit ball Диляна Костова, дългогодишният инструктор по тай чи Дафинка Зарева, Наташа Радуканова ще запознае желаещите с практиката канго джъмпс, международният презентър по комбат екстрийм Мартин Гаджев, Рамон Мартинез, който ще представи зумба фитнес танци и практики, Ива Благоева – трикратен Световен шампион и многократен Републикански шампион по йога, която ще демонстрира най-трудните пози в йогата. Всички желаещи да се включат в спортните занятия освен, че ще потренират, ще получат индивидуални съвети и препоръки за добър физически тонус.

По време на GoBIO Fest 2015 ще се представят и няколко изключително атрактивни демонстрации и уъркшопове, които ще покажат на публиката как се приготвят различни видове храни и напитки, както и козметични продукти по екологичен и натурален начин. Индивидуални специализирани щандове, предлагащи на посетителите интересни продукти и услуги в сферата на пълноценния живот, ще бъдат на разположение по време на цялото събитие.

Най-малките посетители също ще се информират и забавляват едновременно с кукления театър „Магията на цветовете“ и карвинга за деца с детска градина „Светлина“, който ще представи лесния подход да научим децата си да хапват плодове и зеленчуци.

Входът за GoBio Фестивал е свободен. Предварителна регистрация има само за лекционните и спортните модули, защото имат определен капацитет. Можете да се запишете предварително на www.festival.gobio.bg

За повече информация и записвания, посетете http://www.festival.gobio.bg/, както и https://www.facebook.com/gobiofestival?fref=ts

Организатор на събитието е българското списание за здраве и хармония GoBio. Изданието вече спечели доверието на своите читатели, а в момента е съорганизатор на Българските зелени награди 2015.

Програма

Лекции
10:30 – 11:30 ч. – Д-р Светла Николова: Натурална, био и веган козметика за хората и за дома
12:00 – 13:00 ч. – Надя Петрова: Може ли истинската храна да ни разболява?
13:00 – 14:00 ч. – Почивка
14:00 – 15:00 ч. – Д-р Райна Стоянова и Албена Тонкин: Хранене за алкално-киселинен баланс
15:30 – 16:30 ч. – Магдалена Пашова: Модерният човек – баланс в храната и живота
17:00 – 18:00 ч. – Д-р Мариян Иванов: Хомеопатия в ежедневието – как да си помогнем при стрес и често срещани заболявания

Екоработилнички
Приготвяне на домашен хляб с квас
Домашно сладко от годжи бери
Изработка на бижута
Нов живот на старите вещи
Вкусни веган десерти
Домашна козметика
Живот в градината

Биобазар
Биохрани и напитки
Натурална козметика и стоки за дома
Сертифицирани хранителни добавки и витамини
Безплатни прегледи и консултации с препоръчани от нас специалисти

Спорт
09:30 – 10:30 ч. – Ива Благоева: Йога
11:00 – 12:00 ч. – Иван Германов: Инсанити за всички
12:00 – 13:00 ч. – Наташа Радуканова: Канго джъмпс
13:00 – 13:30 ч. – Почивка
13:30 – 14:15 ч. – Дафинка Зарева: Тай чи
14:30 – 15:30 ч. – Диляна Костова: Пилатес & Fit Ball
16:00 – 17:00 ч. – Мартин Гаджев: Комбат екстрийм
17:30 – 18:30 ч. – Рамон Мартинес: Зумба

Детски кът
Карвинг за деца
Театър за деца от 3 до 10 г. „Магазинче за цветове“ – от 11:30

Коментирай