Свободно време

За първи път на българския пазар прясно мляко в прозрачна бутилка

С новата опаковка на Olympus ще спестите до 15% от консумацията на мляко

22.05.2015г. / 16 59ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

До 15% прясно мляко ще могат да спестят домакинствата месечно с новата прозрачна бутилка на прясно мляко Olympus.

Причината е, че при непрозрачните опаковки не знаем с колко мляко разполагаме и то често застоява в хладилника до изтичане срока на годност на продукта.

Прозрачната бутилка позволява на потребителите да следят количеството мляко и да го оползотворяват навреме, сочи непредставително проучване на производителя на млечни продуктиOlympus.

За първи път на българския пазар прясно мляко се предлага в прозрачна бутилка. Освен че помага на потребителите да управляват добре покупките си, полезната бутилка на Olympus показва цвета и гъстотата на млякото.

Прясното мляко с марка Olympus се събира от едни и същи проверени ферми, затова винаги е с еднакъв цвят и вкус. Прозрачната бутилка ще позволи на потребителите да се уверят в това.

„Мит е, че слънчевите лъчи развалят млякото и затова повечето млека се предлагат в непрозрачни опаковки. Иновативната високотехнологична опаковка на Olympus напълно защитава млякото, което се произвежда по най-високи критерии за качество, с модерно оборудване, под най-стриктен контрол“, коментира главният технолог на Olympus.

Квадратната форма на бутилката е удобна за хващане и за поставяне на вратата на хладилника. Потребителите я харесват, защото им напомня стъклените ретро бутилки за мляко, показва още проучването на Olympus.

Бутилката на прясно мляко Olympus може да се рециклира на 100%. Тя е за еднократна употреба, след изплакване се смачква и се изхвърля в жълтите контейнери на фирмите за разделно събиране на отпадъци, напомня производителят.

От месец май първото българско прясно мляко в прозрачна бутилка е налично в търговската мрежа с два етикета – Olympus с 1,5% и с 3,5% масленост.



Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
ir8u ( преди 8 години )
До lucy: глупости! Прясното мляко беше в пликове, същите в които в момента продават най-измекярското прясно мляко от 65ст.И качеството беше подобно, че и по-зле от най-евтиното мляко днес
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Милена ( преди 8 години )
Все ми е тази, каква е бутилката, като знаем всички с какво "прясно" мляко е напълнена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 4 rate down comment
lucy ( преди 8 години )
по време на комунизма пресното млеко си беше в стъклени бутилки,не че си падам по това време, но някои си мислат, че летоброенетозапочва от тях - В НЕОЛИТА СА ПОЗНАВАЛИ И ПРАВЕЛИ метални кукиза ловене на риба - или и те са измислени вчера.Пълните страниците сголеми простотии !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10 rate up comment 3 rate down comment
фе ( преди 8 години )
Мерси, това е гръцка марка. Ще си купувам българско мляко, дори и в непрозрачни бутилки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
vesko ( преди 8 години )
Квадратната форма на бутилката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
вескоtdnj ( преди 8 години )
Квадратната форма на бутилката
отговор Сигнализирай за неуместен коментар