Свободно време

Правила за хранене, които можем да научим от французите

Хранете се с повече пресни, свежи и непреработени храни

27.05.2015г. / 14 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istockphoto

Снимка: istockphoto

Когато чуем думи като хубава храна, качествено вино, добра фигура, изкуство от храна, отношение към храната, веднага ги свързваме с Франция.

Французите определено ценят и старателно подбират храната, която слагат на масата си и ние можем да научим много от тяхната култура на хранене. Тук споделяме няколко ценни урока за храненето.

Хранете се с повече пресни, свежи и непреработени храни.

Балансирайте храненето си. Ако на едно хранене сте прекалили с консумацията на определени храни, на следващото консумирайте по-лека храна.

Хранете се по три пъти на ден. Не два пъти дневно или шест, а три.

Дъвчете, дъвчете, дъвчете и отново дъвчете. Вашият стомах не разполага със зъби, затова сдъвквайте добре храната.

Направете го красиво. Свежестта, качеството, вкусът, подправките и визуалното представяне, всичко това ще допринесе за вашето удоволствие, докато се храните.

Никога не гответе, когато сте ядосани. Така ще добавите много негативна енергия към храната си, което не е добре за вашето тяло.

Споделяйте и се наслаждавайте на вашата храна. Храната е любов, затова не пропускайте да споделяте вашите ястия с хората, които обичате.

Наслаждавайте се всеки ден на десерт. Разбира се, не трябва да прекалявате, но един малък десерт на ден, може много да ви помогне.

Яжте въглехидрати. Консумирайте само полезни въглехидрати, като пълнозърнести храни, овес, боб, зеленчуци, ядки, за да предотвратите склонността към преяждане и да повишите вашите нива на енергия.

Направете храната ваш приятел. Храната не е враг, така че точно затова не трябва да чувствате вина, докато ядете. Вие трябва да чувствате само удоволствие и щастие.

Всеки ден поне на едно от храненията хапвайте зелена салата.

Яжте мазнини, за да загубите излишните такива от организма ви. Зехтинът и кокосовото масло са едни от най-полезните мазнини, които могат да допринесат за ускоряване на метаболизма.

Яжте сирене всеки ден. Прясното сирене е фантастична храна, която е важна за храносмилането, но също така е и богата на калций, протеини и полезни мазнини.

Свързани статии

Ценете водата. Добрата хидратация е от решаващо значение за доброто здраве. Приемът на достатъчно количество вода през деня ще подобри състоянието на кожата, червата, и ще ви поддържа енергични.

Кажете не на подсладените напитки. Плодовите сокове, енергийните и газирани напитки са токсични. По време на хранене пийте само вода или чаша хубаво червено вино.

Забавете по естествен път процеса на стареене. Изобилието от плодове, листни зеленчуци и няколко парченца черен шоколад, превъзхождат и най-скъпия крем против стареене.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Веско ( преди 8 години )
Винаги съм се чудел какво значи лека храна. Сега вече знам, че след като съм ял каквато и да е, след нея трябва да е лека!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар