Свободно време

Притча за мухата и пчелата

Начинът на мислене и вътрешната нагласа, определят нашето щастие

28.05.2015г. / 11 05ч.
Михаела Лазарова
Снимка: freeimages

Снимка: freeimages

Казват че светът не е нито по-лош, нито по-хубав, а начина, по който гледаме на него, го прави такъв. Всички ние сме различни, хората, които срещаме по пътя си – също. За едни светът е красив, изпълнен с много нови възможности и перспективи.

За други, всичко е само черно, сиво или бяло и животът е ден за ден. Следващата поучителна история ще ви напомни, че това което ни се случва, дали имаме щастие и любов в живота ни се дължи на начина, по който гледаме на света около себе си.

Притча за мухата и пчелата

Мухата и пчелата живели на една красива поляна, отрупана с много зеленина, ароматни цветя, а всичко това било галено всеки ден от слънцето.

Попитали мухата къде наблизо има красиви цветя.

– Тук няма никакви цветя. Не съм виждала да има. Единствено яма с тор може да видите. – отговорила мухата, продължавайки да разказва за всички мръсотии, които е срещала.

Свързани статии

Попитали и пчелата дали наоколо е виждала яма с тор и нечистотии.

– Нечистотии? Не съм виждала подобно нещо. Наоколо има само красиви, цветни и ароматни треви и цветя. – отговорила пчелата и след това продължила да събира сладък нектар от цвят на цвят.

Ето как начинът на мислене и вътрешната нагласа определят нашето щастие.

Коментирай
4 rate up comment 4 rate down comment
Усмивка ( преди 8 години )
Много глупава притча! В случая, и мухата, и пчелата са щастливи. Това, че за нас торът е мръсен, а цветята - красиви, не означава, че същото е и за останалите живи същества :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар