Свободно време

„Петдесет нюанса сиво“ с ново продължение

На 18 юни излиза нова книга от нашумялата еротична поредица

02.06.2015г. / 12 15ч.
Илияна Николова
Снимка: Издателство "Бард"

Снимка: Издателство "Бард"

Продължението на нашумялата по цял свят еротична поредица „Петдесет нюанса сиво“ официално ще излезе на 18 юни тази година. Заглавието на книгата на Е. Л. Джеймс ще бъде „Петдесет нюанса сиво, разказани от Крисчън“.

Новото издание ще бъде посветено изцяло на главния герой Крисчън Грей и именно заради това ще излезе на датата на рождения му ден.

Първите три тома от поредицата пожънаха голям успех. Те бяха преведени на над 50 езика и постигнаха тираж от 125 милиона копия, продадени по цял свят.

Така успехът на книгите направи своята създателка Е. Л. Джеймс една от най-богатите съвременни авторки във Великобритания.

Първата екранна адаптация на книгата имаше огромен успех. Предвижда се следващите две продължения да излязат на екран отново на Свети Валентин съответно през 2017 и 2018 година.

По желание на авторката на бестселъра в екипа от сценаристи е включен съпругът й. Заради неразбирателства относно кинолентата от екипа е изключена режисьорката на първия филм Сам Тейлър-Джонсън. Сценаристката Кели Марсел също няма да вземе участие в екранните продължения на сагата.

Актьорите Дакота Джонсън и Джейми Дорнан, изпълняващи главните роли във филма и превърнали се в любимци на цял свят, са поискали увеличение на хонорарите си за продълженията. Сумата за всеки възлиза на 1 милион долара.

Коментирай