Свободно време

Уроци, които научаваме след гимназията

„Понякога да не се получи това, което искате, е брилянтен късмет.“

03.06.2015г. / 12 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Най-големите уроци за живота получаваме, когато завършим гимназия и поемем по своя път. Тогава срещаме горчивина, радост, любов, сбъдваме някои мечти и трупаме опит. Ето едни от най-важните уроци, които научаваме.

С напредването на възрастта навиците се променят по-трудно.

В ученическите и младежки години не обръщаме внимание на навиците, които си създаваме. Забелязваме ги, едва когато започнат да пречат на нашите планове и тяхното осъществяване. Въпреки това, ако има нещо, което искате да оставите в миналото, работете върху него. Никога не е късно да промените своите навици към по-добро, просто е необходимо повече търпение.

Хората и ситуациите в миналото не са били случайни.

Трябва да мине време, за да осъзнаете, че всичко, през което сте преминали, и хубаво и лошо, е било с някаква цел. Такова е настоящето и бъдещето. Всичко се случва с определена цел.

„Понякога да не се получи това, което искате е брилянтен късмет.“ – Лори Майерс

Замислете се, за колко ваши несбъднати желания след време сте били благодарни на съдбата, че не са се случили? Вие сте част от плана наречен живот, в който има и отхвърляне. Дори и да носи моментно разочарование, това винаги е за добро.

Изгорените мостове си остават такива за цял живот.

В живота си ще срещате много и различни хора. Някои ще ви станат добри и верни приятели, а с други мостовете ще бъдат изгорени завинаги. Това, на което учи животът е, че в отношенията с хората трябва да се проявява повече гъвкавост. Дори и най-неприятните хора, които срещате по пътя си, някой ден могат да ви бъдат необходими и съдбата да ви срещне отново с тях.

Колкото повече вярвате в себе си, толкова по-малко се нуждаете от одобрението на другите.

Имате идея, която е грандиозна, малко луда, но е вашата идея? Вярвате в мечтите си, имате цели и сте убедени, че може да ги постигнете? Тогава всеки ден правете малки стъпки към осъществяването им. От друго не се нуждаете, щом имате вяра във възможностите си.

Свързани статии

Почти всичко в живота е просто, но невинаги е лесно.

С годините и житейския опит, който трупате ще осъзнаете, че в живота почти всичко е сравнително просто, но често ние го правим да изглежда трудно. Затова бъдете позитивни, дръжте встрани лошите мисли, стреса, притесненията, доколкото е възможно.

Все още не сте намерили вашата ниша? Никога не е късно!

Това е нормално. Човек може да преоткрива себе си във всяка една възраст и момент от живота. И все пак се замислете в кои области имате интереси. Със сигурност имате призвание, просто трябва да го откриете.

Снимка: istock

Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
Слави ( преди 8 години )
Изключително точна и полезна статия!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар