Свободно време

Бургерът представен като изкуство (галерия)

Една апетитна идея, от която огладняваш

06.07.2015г. / 11 45ч.
Михаела Лазарова
Снимка: adme.ru

Снимка: adme.ru

Кой е любимият ви бургер? Ако не сте закусили добре, следващият проект определено ще събуди желанието във вас да хапнете сочен бургер, богат на вкусове и аромати. Историята на бургера започва през 1900 година в Америка, когато Louis Lassen измисля апетитен вариант на сандвич, който се състои от две хлебчета.

От този момент бургерите преминават много кулинарни трансформации, но са все така любими на милиони хора по света. Двама френски дизайнери – Куентин и Тома, са се вдъхновили да направят кулинарни проекти, в които да представят бургерите не само с различен вкус, но и дизайн.

Те дори имат кетъринг фирма, в която клиентите могат да поръчат апетитна и атрактивна храна за своите специални събития.

Свързани статии

Въпреки че бургерите не са поставили своето начало във Франция, отношението на французите към храната ги прави да изглеждат наистина невероятни.

Куентин и Тома споделят, че идеята за бургерите им дошла, след като им доскучало да избират всеки път какво ще обядват. Тогава, започвайки да създават едни по-атрактивни обеди, достигат до брилянтната и апетитна идея с бургерите. Още фотографии може да разгледате в галерията ни.

Снимка: adme.ru

Коментирай