Свободно време

Знаете ли, че...според Нострадамус светът ще свърши през 3797 година?

През 1555 година пророкът публикува книга с рецепти за козметика

15.07.2015г. / 07 33ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Мишел дьо Нострадам е един от най-известните пророци и астролози записали се някога в историята. В рубриката „Знаете ли, че...?“ споделяме няколко любопитни факти за него.

Нострадамус е предсказал, че светът ще свърши през 3797 година.

Легенда гласи, че Нострадамус е бил погребан с документ, който съдържа тайните на неговите пророчества. През 1700 г., служители в Салон дьо Прованс решили да преместят ковчега. В този процес те надникнали в него, но документ така и не намерили.

Къщата в Салон дьо Прованс, където Нострадамус живеел с втората си жена и децата им, днес е музей и е много посещавана от туристи.

Според New York Times, в дните след атаките на 11 септември, една от най-търсените ключови думи в Google е „Nostradamus“.

Точната дата на раждането на Нострадамус е неизвестна. Според някои източници той е роден през декември 1503 година, а евентуалните дати са 14-ти, 21-ри или 24-ти. Нострадамус е бил аптекар и е практикувал медицина в продължение на много години.

Той успял да създаде хапче от розови листенца, за които се смятало, че помагат при лечението на чума. Това хапче също се е използвало и за лечение на лош дъх и кариес.

Свързани статии

Една от най-известните книги на Нострадамус е озаглавена „Les Propheties“. Първото й издание се появява през 1555 година. Интересното е, че книгата му се изчерпва след смъртта му.

През 1555 г. Нострадамус публикува книга с рецепти за козметика, парфюми и плодови консерванти.

На 23-годишна възраст става лицензиран лекар.

Предсказания, които се приписват на Нострадамус са:

  • Възходът на Хитлер
  • 11 септември и терористичните актове
  • Опитът за убийство на папа Йоан Павел II
  • Смъртта на принцеса Даяна
  • Използването на ядрено оръжие по време на война
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
не съм от Овча купел ( преди 8 години )
Но одобрявам и подкрепям Гошо в твърдението му за ароматизирания евреин (в звезддичките дето е)От редакцията: По-интелигентните, по-културните, по-аргументираните коментари, ако позволите, хващат повече дикиш, в сравнение с обидите и простащините. И още нещо: :-)Ако ви сърбят пръстите да отбележите, че употребяваме думата дикиш, то за наше оправдание, да кажем, че тази дума е включена в последния официален правописен речник.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Гошо от Овча купел ( преди 8 години )
См*** чи*** Нострадамус е до толкова интересен и меродавен доколкото и криминалния роман и лъжите на тяхната Библия....От редакцията: Молим ви да се съобразявате с публичното място, можете да изкажете мнението си така, че да няма обиди и други подобни и тогава ние няма да имаме повод да цензурираме някои думи със звездички, както направихме сега. Благодарим предварително, защото както вие, така и ние носим отговорност за всичко публикувано.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар