Свободно време

Какво е „Моето невероятно лятно приключение“

Участвайте в летния конкурс на Az-deteto.bg

07.08.2015г. / 11 41ч.
Мария Дуковска
Какво е „Моето невероятно лятно приключение“

Моето невероятно лятно приключение“ е темата на конкурса за творческо писане, който е част от кампанията „Забавното лятно четене“ 2015 г., организирана от детския портал Az-deteto.bg.

В него предизвикателството пред децата е да разкажат в кратко есе или стихотворение за най-незабравимото лятно приключение, което им се е случило или за което си мечтаят.

Творбите ще бъдат оценявани от жури в състав: Петя Кокудева – детски автор, Виктория Бисерова – издател, Иван Раденков – детски автор, Мария Дуковска – главен редактор на Az-deteto.bg.

Получените произведения ще бъдат разделени в две възрастови групи: от 6 до 10 години и от 10 до 14 години, които да отразяват разликите в развитието на децата и възприятията им за света. Децата могат да изпращат своите есета и стихове до 30 август на е-мейл адрес на редакцията: info@az-deteto.com.

Сайтът Az-deteto.bg ще публикува всички получени творби, за да уважи малките автори. А най-добрите произведения ще бъдат отличени и наградени. Резултатите в конкурса „Моето невероятно лятно приключение“ ще бъдат обявени на 13 септември по време на финала на инициативата „Забавното лятно четене“ 2015 г.

Повече информация за конкурса „Моето невероятно лятно приключение“ можете да намерите на az-deteto.bg/konkurs.

„Забавното лятно четене“ е най-голямата национална кампания за насърчаване на детското четене и се осъществява съвместно със Столична библиотека и Столична Община.

Инициативата се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела.

Медийни партньори на кампанията са Bulgaria ON AIR, БНР, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Teenproblem.bg, Az-cheta.com, Detskiknigi.com, Национална мрежа за децата, www.namama.bg и KIDS Programata.

Коментирай