Свободно време

5-те най-странни моста в света

Бихте ли преминали по някой от тях?

04.08.2015г. / 16 01ч.
Илияна Николова
Снимка: viralike.tv

Снимка: viralike.tv

Мостовете са огромна необходимост. Те свързват населените ни места от хилядолетия. Ако човешката мисъл не беше изобретила това съоръжение, как щяхме да преодоляваме непреодолимите пропасти, реки, хълмове?

Измежду всички мостове по света има няколко, които са не просто странни, те изглеждат направо извънземно! Шофьори, проверете си спирачките, преди да решите да преминете през някой от тези мостове!

Мостът Langkawi Sky, Малайзия


Мостът е на 700 м надморска височина. Дълъг е около 125 м и представлява силно извита „пътека“, по която се преминава пеша. Това е една от най-известните туристически дестинации в страната.

Мостът Eshima Ohashi в Япония


Този изключително странен мост е висок 44 м в най-издигнатата си точка. Погледнат отстрани прилича на писта за влакче на ужасите – неравна и криволичеща магистрала, по която трябва да „лазите“ с колата си доста предпазливо! Успех, шофьори!

Търкалящият се мост в Лондон


На пръв поглед този мост не прилича на мост. Състои се от осем триъгълни секции, които образуват голям осмоъгълник. Когато този осмоъгълник се разгъне се формира мост, по който могат да минават пешеходци.

Когато мостът е вдигнат, тоест сгънат, през канала преминават лодки.

Драконовият мост Кинг Конг, Китай


Този мост също е пешеходен. Дължината му е 185 м и е висок 22 м. Цялата концепция на моста се гради върху така наречения Лист на Мьобиус, който представлява триизмерна конструкция, образувана от усукващи се на 180 градуса плоски елементи.

Различните елементи на моста са на различна височина. Това прави гледката още по-впечатляваща.

Мостът Helix, Сингапур

Свързани статии

Мостът Хеликс е пешеходен. Построен е във форма на молекула ДНК. Мостът има няколко платформи, от които се разкрива изключителна гледка. Вечерно време е осветен в приятни лилави тонове.

Панорамната гледка към Сингапур е повече от красива!

Снимки: viralike.tv

Коментирай