Свободно време

Камелия Воче: Не бих могла да живея, ако не съм влюбена

Изключително позитивна, усмихната и истинска Жена

31.08.2015г. / 16 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Тя е изключително позитивна, усмихната, вдъхновяваща и истинска Жена. Камелия Кръстева, позната на публиката като Камелия Воче, е родена на 9 юни в София. Завършила е естрадно пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров. Пяла е на сцената на „Златният Орфей“, от който има и отличие.

Има редица участия и престижни награди от фестивали в Сочи и Дрезден, а публиката на фестивала „Сан Ремо“ също е имала удоволствието да чуе нейния невероятен глас.

Споделяме едно вълнуващо интервю с невероятната Камелия Воче.

В какво настроение ви откриваме?

Намирате ме в един от най-хубавите периоди в живота ми! Щастлива, благодарна, пълна с ентусиазми (както обикновено).

Скоро ще ставате баба и със сигурност много се вълнувате. Какви ценни уроци искате да предадете на първата ви внучка и как се подготвяте за големия ден, в който ще я поемете в ръцете си?

Бях чувала, че внуците се обичали страхотно много и действително от деня, в който дъщеря ми съобщи очакването, имам чувството, че се пренесох на друга планета. Засега си пожелавам да са живи и здрави и майката и бебето, а след това със сигурност искам да прекарвам много време с нея. Както и вече имам доста заявки от младоженците да я погледам, докато те ще реализират някои свои пътувания.

Какво ви даде музиката и сцената през всички тези години?

Музиката е най-важното нещо след децата ми! Преди да имам тях смятах, че няма да има нищо над нея. Много получих и продължавам да получавам. Това е една толкова силна връзка, най-доброто лекарство в трудни моменти, трепети, които не можеш да усетиш от други емоции. Контактът с публиката е една химия, която не се усеща при всеки концерт, но когато е перфектна, е ненадмината. Благодаря на Господ, че ми е дал да усетя от този еликсир!

Коя е музиката, която обичате да слушате в свободното си време?

Моите музиканти, както ги наричам, хората, които ме възпитаха как да стоя на сцената, как да работя и колко да обичам работата си, ми помогнаха да открия майсторите в музикалната история на попмузиката, соул, джаза. Това са имената на Куинси Джоунс, Лутер Вандрос, Сара Воон, Роберта Флек, Даяна Уорик, Пибо Брайсон, Арета Франклин. Мисля, че в това отношение се докосвам до най-добрите творци, които съществуват.

Какво ви вдъхновява?

Да, аз задължително трябва да съм вдъхновена, за да създам или възпроизведа нещо. Трябва да усещам онези вълнения, които усеща един човек, когато е много влюбен, когато живее много силни положителни емоции. Може да ме вдъхнови една обикновена думичка, един много мъничък жест, нечие красиво постижение... и мисля, че си ги намирам доста (усмихва се).

Има ли музикален проект, който мечтаете да осъществите?

Времето, в което живеем е ограбило доста удоволствия от сценичния ни живот. Щастлива съм, че се докоснах до красотата на 80-те години, когато се работеше с много здрави формации, много музиканти зад гърба ти и живата емоция да възпроизвеждаш музика с тях! Не спирам да работя и не спирам да мечтая заедно с музикални проекти (усмихва се).

Липсва ли ви Италия?

Италия не ми липсва, защото си ходя много често там. Може би ми липсва този начин на общуване с хората. Имам много близки хора и много скъпи хора, които ме карат да се чувствам много щастлива, когато съм там.

Най-голямото разочарование в живота ви? А най-голямата радост?

Животът ми даде страшно много, както и ми отне. Разочарованията ги живея, така че да ги почистя, колкото е възможно по-бързо и да ги забравя. Щастливите моменти... аз се чувствам човек стъпил доста здраво на земята и може би затова, когато постигам дадена цел, щастието, което усещам е огромно. Защото не ми се налага да коленича пред никого, за да ми даде някаква възможност или да предам приятел, за да получа някаква облага с цената на всякаква мерзост. Като изключим щастието да си родител, имам моменти и мигове, които се надявам всички хора да имат щастието да изживеят!

Има ли любов в живота на Камелия Воче?

Аз не бих могла да живея, ако не съм влюбена. Любовта е най-красивото чувство, което може да ни изпълва. Независимо, че в живота ми има и разочарования, аз съм щастлива, че познавам голямата любов, че съм способна да я давам и получавам. Да, Влюбена!

Вие сте много красива и винаги правите впечатление с визията си. Как се грижите за нея, спортувате ли, следвате ли някакъв определен хранителен план?

Да, ще трябва да вляза в някакъв режим, но не мога. Много обичам храната, сладко, тестено, месо, морска храна, общо взето всичко. Както казва един близък човек „Камелия, по-добре да ти купя една фирмена рокля, отколкото да те заведа на вечеря“. Когато имам време, обичам да тичам на открито.

Коя е любимата ви дреха и аксесоар в гардероба?

Зависи от момента, от сезона, от настроението. Но много важни са обувките.

Кои са качествата на истинската жена?

Жена се става с времето. Много са важни представите ни в детството, които имаме като идеал за жена. Но мисля, че трябва да е нежна, женствена, дори когато върши мъжка работа, да знае да замълчи, както и да ухапе, когато е нужно. Да е много предана майка и съпруга и да не воюва между „интереси“ и любовта, от която се нуждае.

Вие сте известна не само с кадифения си глас и певческа кариера, но и с това, че сте невероятен кулинар. Автор сте и на кулинарни книги. Как се роди любовта ви към кулинарията?

Вече много пъти съм казвала, че ме направи майка, домакиня и съпруга, моята свекърва – мама Венче. Много научих и основите ми, като познания в кулинарията ги положи тя. Италия ме пристрасти към това. Стана ми забавление, пък и нали съм си ящничка, хубавата храна веднага ме привлече.

Каква е тайната на перфектното ястие?

Хубави продукти, правилно подбрани и доза любов = на вкусна храна.

Бихте ли споделили с читателките на сайта ваша любима бърза рецепта?

Разбира се! (рецептата може да видите тук).

Вашето пожелание към читателките на Az-jenata.bg...

Вярвайте в самите вас и разчитайте на себе си, за да осъществите всяко свое желание. Обичайте се, раздавайте любов и доброта и няма как да не ви се върнат! С много обич, скъпи читателки! Ваша Камелия Воче!

Снимки: Личен архив

Коментирай
5 rate up comment 4 rate down comment
Данчо от жк"Мла ( преди 8 години )
Тая е от тия които не могат да живеят без(............) любов. И най силно се влюбват в когото и да било след 20ч.....хубаво би било ако са няколко наведнъж!?....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар