Свободно време

5 съвета за щастие от Голди Хоун

Върнете се към красивите спомени

13.10.2015г. / 17 13ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

„Била съм свидетелка на размекването и на най-коравите сърца с най-обикновена усмивка.“ – Голди Хоун

Голди Хоун е една от най-чаровните актриси. В следващите редове ще прочетете някои от нейните съвети, които са част от книгата й „10 Mindful Minutes“ за повече щастие в живота, за да може вашите усмивки да размекват всички сърца.

Върнете се към красивите спомени

Всеки има такива! Припомнете си някои от най-щастливите моменти в живота си, като раждането на дете, сватбения ден, получаване на мечтаната работа и т. н. Припомнете си и безкрайната радост, онова необикновено усещане, което сякаш ви е дало крила. Сега вземете лист и хартия и опишете с няколко думи това, което циркулира в тялото ви. Хубаво е, нали, и се усмихвате.

Свържете се отново със себе си

Отново вземете лист хартия и пишете за времето, когато сте се чувствали привлекателна, жизнена и успешна. С годините и натовареното ежедневие, сякаш губим част от чувството за жизненост. Запишете това, което ви е карало да се чувствате жени в истинския смисъл на думата. Спомняйки си това, ще можете да преоткриете истинското си Аз.

Преоткрийте радостта

Според Голди Хоун схващането, че материалните придобивки ни даряват щастие е погрешно. Фокусирайте вниманието си към последните преживявания, които не включват материални неща. Дават ли ви неограничена радост? Тогава ги търсете.

Поканете блаженството

Потърсете стара снимка от вашето детство, живописна снимка или такава, която ви кара да се чувствате доволни. Опишете чувството, когато я гледате, дори може да напишете кратък разказ за преживяното.

Свързани статии

Направете си кутия за щастие

Тази кутия за щастие е вълшебна. В нея се слагат само щастливи спомени. Това е вашата кутия пълна с реализирани и бъдещи смели идеи, красиви спомени, снимки, бележки с позитивни мисли и всичко, което предизвиква усмивката ви.

Снимка: Reuters

По материали от mindbodygreen.com

Коментирай
Свободно време