Свободно време

Апетитни ястия, приготвени по здравословни начини

„Здравословни рецепти“ – Гордън Рамзи

03.11.2015г. / 13 14ч.
Аз жената
Корица: издателство „Хермес“

Корица: издателство „Хермес“

Най-печелившият майстор готвач в света според Форбс, най-противоречивият образ на кулинарната сцена, най-острият език сред властелините на кулинарното майсторство – Гордън Рамзи, ви предлага здравословни рецепти, за да се чувствате и изглеждате добре.

За книгата

Издателска къща „Хермес“ с удоволствие представя първата книга на българския пазар на световноизвестния готвач Гордън Рамзи. „Здравословни рецепти“ включва над 125 изкушаващи рецепти за апетитни ястия, приготвени по здравословни начини с пресни и полезни продукти. Съобразявайки се със съвременния начин на живот, топготвачът споделя оригинални идеи за здравословни закуски, обеди и вечери за делник и празник, както и специални рецепти за деца. Той описва техниките за здравословно готвене, с които се постига отличен вкус, и ни запознава с любимите си полезни продукти.

С атрактивните цветни фотографии и изчистения модерен дизайн тази книга ще се превърне в незаменим кулинарен наръчник за всеки, който иска да приготвя вкусна и здравословна храна.

Рамзи твърдо вярва в максимата, че човек е това, с което се храни. Готвач от световна величина, участник в маратони и телевизионна звезда, самият той е вдъхновяващ пример за това как да се храним балансирано и да поддържаме добра форма.

По собствените му думи личната му трансформация по отношение на здравословното хранене започва през 2000 г. Тогава тъстът му го записва за участие в Лондонския маратон. По онова време Гордън е с наднормено тегло и в окаяна спортна форма, но предизвикателството му допада, а сега вече е редовен участник. Оттогава насам е участвал във всеки маратон, организиран в Лондон, и дори в двоен маратон в Южна Африка. Поставя си за цел да участва в десет маратонски бягания, преди да навърши 45, и я постига.

Гордън Рамзи и Дейвид Бекъм са добри приятели, които споделят обща страст – футбола. На 15 години Рамзи е играел в „Глазгоу Рейнджърс“, но претърпява сериозна травма, която слага край на футболната му кариера.

Авторът подчертава, че „Здравословни рецепти“ не е книга за диетично хранене, защото самият той не вярва в модните диети. Затова пък смята, че е лесно да се приготвя и поднася здравословна храна, без да се прави компромис с добрия вкус. С тази книга, независимо дали става въпрос за изискано вечерно парти или за обикновена делнична вечеря, въвеждането на някои дребни промени ще направи любимите ни ястия по-балансирани, с по-ниско съдържание на калории и богати на полезни вещества.

Най-печелившият готвач в света


Едва ли има човек, който да не познава от малкия екран известния с избухливия си нрав и циничен език шотландец. С участието си в риалити програмите „Кошмари в кухнята“, „Кухнята на ада“ и „Мастър шеф“ Гордън Рамзи набира не само огромна популярност, но и печели противоположни реакции на зрителите – от силни симпатии до яростна нетърпимост. Неговите язвителни забележки от рода на: „Ако влезеш във фурната, ще направиш живота ми далеч по-лесен“ и „Трудно ми е да реша кого от двама ви да оставя, защото и двамата не ставате за нищо“, се превръщат в част от градския жаргон. Но освен с цветистия си език, Гордън Рамзи се откроява с редица постижения, които го превръщат в най-успелия майстор готвач в света. Ето някои от тях:

В класацията за най-богатите знаменитости на Форбс 48-годишният шотландец се нарежда на 21 място с 60 милиона приходи.

Той притежава 25 елитни ресторанта в Европа, САЩ, Близкия изток и Азия, които са удостоени с най-високи отличия на критиците, включително 6 звезди Мишлен общо.

Правата за последното му кулинарно предаване – „Домашните рецепти с Гордън Рамзи“ – са продадени в 140 държави.

И макар за нас той да е постоянно крещящият и ругаещ готвач, съпругата му – Тана, и четирите им деца твърдят, че Гордън е най-милият и любящ съпруг и баща!

На книжния пазар от 22 октомври 2015 г.
Обем: 256 стр.
Издателство: „Хермес“
ISBN 978-954-26-1476-0
Корична цена: 29,99 лв.

Прочетете още:

Коментирай