Свободно време

Адриана Николова – Печенката влиза в Театър „София“

„Ние сме вечни!“ – вече със специалното участие на световната шампионка по бийтбокс

28.10.2015г. / 13 52ч.
Аз жената
Адриана Николова – Печенката

Адриана Николова – Печенката

Ние сме вечни!“ от Кирил Буховски продължава да изненадва приятно зрителите. Представлението, посветено на младите, техните мечти и приятелството, вече ще бъде и със специалното участие на световната шампионка по бийтбоксАдриана НиколоваПеченката.

Тя показва своите бийтбокс възможности и по време на концерта по повод Деня на София, в чиято организация участва директорът на Театър „София“ Ириней Константинов Тогава той я забелязва като ярък представител на младежите, изразяваща себе си и своето изкуство по забележителен начин. Така се появява идеята Печенката да се включи в „Ние сме вечни!“, а когато тя самата гледа представлението – заявява, че би искала да е негов посланик и че би го препоръчала на всички, които искат да видят нещо изключително съвременно на театрална сцена.

В хода на репетициите за нейното включване и при заснемането на видео за спектакъла Адриана научи артистите, които участват в „Ние сме вечни!“ на бийтбокс умения. Но кой какво точно ще покаже на сцената – ще разберете, само ако дойдете!

Следващите дати са 29 октомври, 12 ноември и 21 ноември.

На 29 октомври и 21 ноември отново ще има среща-разговор с артистите след представлението.

Единствено на 21 ноември Печенката няма да участва в представлението, тъй като вече има поет ангажимент към европейско музикално събитие.

Адриана НиколоваПеченката е завършила Национално училище по изкуства „Любомир Пипков“, специалност – пиано и оперно пеене.

Занимава се с бийтбокс от 2009 година. През 2012 г. се явява на световното по бийтбокс в Берлин и печели титлата – Световен шампион сред жените.

След това печели още редица награди и признания. Има много музикални участия, самостоятелни песни, а заедно с Веско Пантелеев-Ешкенази създават нов аранжимент на „Либертанго“. Любовта й към музиката я прави част от музикални проекти с ансамбъл „Чинари“.

От 2 години преподава на деца и младежи бийт бокс.

Това е първото й участие в театрално представление.

Коментирай
Свободно време